15.06.2012 09:38 -
Re: Chcípání motoru a nenastartování XM(Y4) V6 24v 147Kw
Ahojte.
Pred nejakým časom som sa tiež zmieňoval o tomto probléme na mojom XM. Začalo to na výlete na východe Slovenska. Asi po 10 km auto bez predchádzajúcej výstrahy zhaslo. Asi po 5minútach "odborného bádania" som si povedal " Naštartuješ, alebo bude zábava - a naštartovalo " Dlhší čas nič a cez letné horúčavy sa to opakovalo, ale už tak po prejdení cca 200m , niekoľkokrát. V chybovom hlásení bolo zaznamenané: STRATA NAPÁJANIA HLAVNEJ JEDNOTKY. Predpokladám, že aj vo Vašich prípadoch sú zdroje poruchy tie isté - ukostrenie, zhnité vodiče a zaoxidované svorkovnice. To sa už takým deduškom stáva A pri použitek kvalite vodičov našich francúzskych kamošov môžeme byť len radi, : Že ještě hoří !, ako by zaspievali Brontosauři. Presvedčil som sa o tom aj nedávno, keď mi zostalo spolujazdcove okno otvorené. Vymenil som tlačítko ( pohol som prívodnými vodičmi ) a chvíľu to fachčilo. Asi po mesiaci detto. Dolu tapec a meral som. Motorček -O.K., tlačítko -O.K., impulz od tlačítka po svorkovnicu v tapacíre ( posledná pred motorčekom ) - O.K a na motorček už nie. Prestrek svorkovnice a oprava ukončená !
Želám príjemné čistenie a mastenie kontaktov spojov .....
ANDY