08.03.2006 01:45 -
Propojení ovládání na volantu s autorádiem Panasonic
Ahoj, neřešil jste někdo, jak propojit OEM ovládání na volantu s rádiem Panasonic ? To má vzadu jako vstup pro podobná ovládání jeden vodič, přičemž konektor ovládání na volantu je taková dlouhá černá plochá zástrčka s osmi piny, v níž jsou ale aktivní jen čtyři, tedy jen polovina této zástrčky. Já jsem si sehnal takový vorrichtung od firmy connects2, ale měli jen na Xantii, Přesto jsem to zkusil, ale tam je konektor pro vstup ovládání na volantu 10-tipinový (5 pins ve dou vrstvách nad sebou) a zapojeny jsou tam rovněž čtyři. Tak jsem vyzkoušel všechny kombinace a propojil jsem ty dva nepasující konektory, všemi způsoby (bylo to 24 kombinací, za chvilku jsemt o měl hotovo), ale ani v jednom případě to nefunovalo, respektive fungovaly jen některé funkce a na špatných talčítkách, takže ta Xantia, na niž ta redukce byla vyrobená, má zřejmě trochu jiné to ovládání na volantu. Konkrétně tam bylo (myslím u té redukce v objednávkovém katalogu) napsáno "Xantia BP PH1D/Clarion PU-9667A". Jak jsem ale říkal, tohle má 10-tipinový (2x5) konektor a můj volant má 8-pinový (1x8) konektor. Nevíte tedy náhodou někdo, jestli i na ten můj konektor jde něco podobného sehnat, aby to fungovalo ? Uvítám a předem děkuji za všechny nápady, náměty a rady.