Nejdřív zkus změřit odběr při stojícím autě, při vypnutých všech spotřebičích. Pokud ovšem předtím otevřeš dveře, tak počkej, až vypne H-ventil. Taky změř napětí na baterce před startem a po startu. Baterka tam byla skoro nová, takže tou by to být nemělo. Pro jistotu jí ale můžeš změřit hustotu. Alternátor měněný nebyl, ale celou dobu jsem s tím neměl problém.
Co se týká vody, tak kde to teče? A teče to viditelně, nebo se ztrácí kapalina a není nic vidět? Já tam měl jediný problém s vodou. Nejdřív jsem si myslel, že teče vodní pumpa a tak jsem si jí starší sehnal. Nakonec, naštěstí před rozebíráním jsem zjistil, že teče ta silná hadice, co je nasazená na vodní pumpu a vede k chladiči. Teklo to pod tím kovovým páskem, co drží hadici na pumpě. Bylo to moc dotažené a hadice se tam nařízla. Tak jsem to o ten centimetr zkrátil, posunul a opět uchytil. Od té doby byl klid. Jinak nikde nic neteklo.
Co se týká sehnání vodní pumpy na starou V6ku, je to docela oříšek. Dost blbě se shání, u nás jí nemají ani nikde na skladě, jedině jí prý dovezt ze zahraničí. Cena ovšem byla kolem 10 000 Kč. Výměna pumpy je docela hrůza, takže pokud není stoprocentní jistota, že to dělá ona, tak bych do toho nešel. Když jsem se ptal v servisech na výměnu pumpy, tak na mě hleděli jak z jara, protože prý se s tím ještě nesetkali, údajně se na těchto V6kách pumpy nekazí a proto to ani nikdy nedělali. Proto taky nejsou nikde na skladě. Naproti tomu u diesselů se pumpa mění s rozvoďákem.