Zdravím,
tak jsem dnes nastartoval a málem mne odfoukl proud vzduchu z mřížek ventilace. Zkoušel jsem nastavit pomalejší otáčky ventilátoru a ono nic. Tak jsem zkontroloval 40A pojistku v motorovém prostoru, jestli nemá připálené kontakty, protože se mi občas stalo, že přechodový odpor na té pojistce způsobil pokles napětí do ovládání klimatizace a ta pak vyváděla neuvěřitelné věci. Jenže pořád nic. tak jsem celé ovládání klimatizace fyzicky odpojil a ta potvora ventilátor jede furt naplno i když by se bez ovládacího panelu neměl ani hnout. Pokud si vzpomínám tak na motoru ventilátoru je taková plechová potvora s dvěma diodami (nebo možná dvěma tranzistory - už jsem to dlouho neviděl), která snad slouží právě k regulaci otáček. Mohlo by to být prošlehnuté a tím pádem, že by to jelo pořád? A pokud ano, daji se ty diody nebo tranzistory nebo co to vlastně je sehnat a vyměnit?. Pokud si dobře vzpomínám tak když mi tahle součástka odešla na staré XM, tak za to chtěli v servisu několik tisíc. Tehdy jsem to vyřešil výměnou na celý jiný ventilátor z vrakoviště, protože ten původní byl stejně přidřený. Ale u V6 bych ten ventilátor měnit nechtěl, je přece jen docela nový.