Zdravím. Koukám, že na mém posunovadlu si elektroinstalace začíná dělat, co chce. Už nějaký ten den se mi občas stane, že cvakne nějaké relé v palubovce, rozsvítí se žlutá kontrolka vzrůstající teploty (ten žlutej teploměrek) a současně s ním se rozhučí sahary (i lehce poklesne výkon světel).
Před pár dny se k tomu i občas přidá i červená kontrolky teploty vody s včetně nápisu STOP a na displeji se ukáže HIGH TEMPERATURE WATER ... SLOW DOWN. Tohle se mi stává většinou chvilkově kolem teploty 60 stupňů (v té chvíli se to relé může zbláznit a cvaká jak pominuté) a pak, až se to opravdu zahřeje na těch 90 stupňů. Nevařím .. palubní teploměr ukazuje zhruba kolem těch 90 stupňů.
Zkrátka jedu občas s hučíčími saharami. Čidlo, které je nahoře na motoru, pro řídící jednotku jsem minulý rok dával preventivně nové. Vedlejší čidlo, co je pro měřák, je zřejmě podle všeho taky ok ... teploměr ukazuje postupně, jak se zahřívá motor.
Zřejmě je tam ještě někde jinde nějaké čidlo, co dělá tenhle bordel. Nevíte, kde ta mrcha je schovaná ????