Hele, v noci jsem tak uvažoval o tom.... což vyrobit jednoduchou věc - umělé přerušování čidla u ABS. Možná je to blbost, ale za pokus to stojí. Chtělo by to jen kus kabelu, nějaké to třeba zvonkové tlačítko, konektory od čidla, co jsou u předního kola. Prostě toto připojit do obvodu ABS na přední čidlo. Pak by při jízdě spolujezdec mačkal náhodně na to tlačítko a tím vlastně přerušoval obvod. Tak, jak se to stávalo mě, když jsem otočil kolo a přerušil se kontakt v kabelu. No a při rychlosti od 20 do 30 km/h , kdy nastupuje činnost ABS by se teoreticky měla projevit stejná závada,ne? Pokud by se totiž projevil stejný účinek, tak je soud v prd... a kterýkoliv soudní znalec to musí uznat jako skrytou závadu. No a pokud by se nic nedělo, tak je třeba hledat jinde a o tomhle se nezmiňovat.
Co se týká dalšího, je třeba mít v záloze i veškeré možnosti kombinací závad, kdy je auto schopné nezabrzdit a po opětovném startu zase brzdit normálně.
Vadná kostka, slabé čerpadlo a prázdná aku. koule. K tomu by Lída musela tvrdit, že už předtím několikrát silně brzdila, jak popojížděla, tudíž se nestačily natlakovat brzdy. Jenže tady je problém se stopkou . Ta by musela svítit a tudíž s tím neměla nikam jezdit. Hmm, to by asi neprošlo. Jedině, že by snad nefungovalo ani tlakové čidlo.
Jinak s tím dopisem do fr. , nevím, ale jak jsem říkal, těžko výrobce potvrdí, že ví o takovém problému. To by si sám nas... na hlavu, že dal něco takového do provozu, zvlášť, když to byly vlajkové lodě Citroenu.