Pánové ja vám děkuji za rady pokusím se hned jak se dostanu domu jsem na cestách Kendy......kde se to čidlo prosímtě nacházi kdyby nahodou co se tyče těch relátek tak jsem je měl právě v sobotu venku nemohl jsem je ani dostat ven kontakty byly uplně zelene vyčistil jsem je prostříknul a dal zpět ale třeba jsou špatny ty patice jen jsem si myslel že to je na světla protože mi mi nemakali tlumeny a na druhy straně je jedno relátko to jsem vyndal vyčistil prostříknul a začali makat no hold člověk se učí.
felix81.......ja jsem se snažil všecny spoje co jsem kde našel vyčistit ale těch pojistek jsem si nevšimnul našel jsem tam krabici tu jsem otevřel a tam bylo asi 8 klasickych pojistek vypadali dobře tak jsem to zavřel pak je k vzduchovemu filtru dole přišroubovana nejaka černa krabice to nevím na co je a byl u toho takovej větší kontakt nikde nezapojenej vzhledem k tomu že tam nemaka ABS tak jsem myslel že to někdo vypojil dle článku co jsem tady našel že když to ABS nemaka tak je lepší to vypojit aby neblbly brzdy.Zkoušel jsem si stáhnout ty schemata elektroinstalace v XM-kach ale nejde to prej soubor neexistuje tak jen tapu a odhaduju takže díky za každou radu ješte pulka věci nebude makat a už ty schemata ani nebudu potřebovat-))