Ja som našiel na web stránkach slovenskú firmu, ktoré ponúkala xenony od Morette za cca 550,00 eur, ale keď som ich oslovil tak vysvitlo, že za túto cenu ich už nedokážu zohnať a tak som sa s xenonovým snom rozlúčil. Dať ich nečierno sa neoplatí, 1000 eur "jak by smet" - tak by-by xenony.
Ja som našiel na web stránkach slovenskú firmu, ktoré ponúkala xenony od Morette za cca 550,00 eur, ale keď som ich oslovil tak vysvitlo, že za túto cenu ich už nedokážu zohnať a tak som sa s xenonovým snom rozlúčil. Dať ich nečierno sa neoplatí, 1000 eur "jak by smet" - tak by-by xenony.
Hm, to ano. Ja som videl, ze niektore xmky v galerii maju xenony, ale sa mi zdalo, ze maju aj ine paraboly. Mozno by stacilo prisposobit stare ale nechcem robit "embeckarske tuzingy"
Hm, to ano. Ja som videl, ze niektore xmky v galerii maju xenony, ale sa mi zdalo, ze maju aj ine paraboly. Mozno by stacilo prisposobit stare ale nechcem robit "embeckarske tuzingy" :-d
V galerii je jedno bordové XM-ko s tromi šošovkami - tak také aj ponúkala tá firma zo Zvolena
V galerii je jedno bordové XM-ko s tromi šošovkami - tak také aj ponúkala tá firma zo Zvolena
Jaaaaaj trojicky... To nechcem. Moc sa mi to nepaci. Nechcem ani sportovu masku a tie prkotinky. Maximalne by som na to moje capol narazniky a prahy musketier. Ale zas ta cena...
Jaaaaaj trojicky... To nechcem. Moc sa mi to nepaci. Nechcem ani sportovu masku a tie prkotinky. Maximalne by som na to moje capol narazniky a prahy musketier. Ale zas ta cena...:-(
Ak si prehrabeš ( myslím ) sekciu Články, niekde som tam videl celkom podrobný návod na prerobenie svetiel na Xenony ( bez schvaľovacích certifikátov s veľkou pravdepodobnosťou podporiť svojim príspevkom políciu )
Ak si prehrabeš ( myslím ) sekciu Články, niekde som tam videl celkom podrobný návod na prerobenie svetiel na Xenony ( bez schvaľovacích certifikátov s veľkou pravdepodobnosťou podporiť svojim príspevkom políciu:-)))) )
Ked je to dobre spravene a ma ti to kto zapisat do technicaku, policajt bude vediet ho..o
Ked je to dobre spravene a ma ti to kto zapisat do technicaku, policajt bude vediet ho..o :-d
koukám,že máš novej model,takže bych na xenony sral.tyhle světla aspoň mě svítí suprově u starýho je to tragédie,kvůli přepážkám.
Jel jsem na služebním s xenonama a nijak mě to nenadchlo,abych hned letěl shánět xenony
koukám,že máš novej model,takže bych na xenony sral.tyhle světla aspoň mě svítí suprově u starýho je to tragédie,kvůli přepážkám.
Jel jsem na služebním s xenonama a nijak mě to nenadchlo,abych hned letěl shánět xenony
Morette nenabízí xenony, ale čočky s normální H1. Svítí to o dost líp. Xenon to ale není.
Pokud normální světla nesvítí, je třeba koupit nová. za cca 3500 se dá koupit celé světlo takže to vyjde levnějc jak morette. Dodat pořádné žárovky s vyšší svítivostí a není problém. (samo dodělat denní svícení, aby žárovky chvilku vydržely)
Morette nenabízí xenony, ale čočky s normální H1. Svítí to o dost líp. Xenon to ale není.
Pokud normální světla nesvítí, je třeba koupit nová. za cca 3500 se dá koupit celé světlo takže to vyjde levnějc jak morette. Dodat pořádné žárovky s vyšší svítivostí a není problém. (samo dodělat denní svícení, aby žárovky chvilku vydržely)
Pred dvomi dňami somriešil problém s nízkou svietivosťou svetiel a okrem toho aj to, že na prístroji kontroly nastavenia svetiel miesto roviny s šikmou hranou svietenia sa objabila na matnici len taká nie presne definovaná svietiaca guľa.
Riešenie: Rozobral som svetlomet, vyumýval sklá, riadne preleštil to žltkasté plastové čudo ( matnicu s ryhami ) zložil naspäť a ejhle - ono si to dalo povedať. Krásna rovina s uhlom ako má byť a žiarovky s 90% zvýšenou svietivosťou - no nádhera oproti pôvodnému stavu. Ozaj, v článkoch je popísaný prepoj ( citujem):
"Konečně samotná montáž. Spočívá v propojení pinu č.3 u tlakového spínače pro klimatizaci a kontaktu 1 u relé potkávacích světel."
Nejdu mi však spustiť obrázky a netuším, kde sa nachádzajú príslušné elementy. Vie mi to niekto preposlať?
Pred dvomi dňami somriešil problém s nízkou svietivosťou svetiel a okrem toho aj to, že na prístroji kontroly nastavenia svetiel miesto roviny s šikmou hranou svietenia sa objabila na matnici len taká nie presne definovaná svietiaca guľa.
Riešenie: Rozobral som svetlomet, vyumýval sklá, riadne preleštil to žltkasté plastové čudo ( matnicu s ryhami ) zložil naspäť a ejhle - ono si to dalo povedať. Krásna rovina s uhlom ako má byť a žiarovky s 90% zvýšenou svietivosťou - no nádhera oproti pôvodnému stavu. Ozaj, v článkoch je popísaný prepoj ( citujem):
"Konečně samotná montáž. Spočívá v propojení pinu č.3 u tlakového spínače pro klimatizaci a kontaktu 1 u relé potkávacích světel."
Nejdu mi však spustiť obrázky a netuším, kde sa nachádzajú príslušné elementy. Vie mi to niekto preposlať?;-)
To ja uz mam vsetko za sebou. Dokonca som poprekonbinoval skla z nahradnych svetiel s tymi plastovymi matnicami a furt je to to iste. Fakt mi asi nezostava ine, len kupit nove
To ja uz mam vsetko za sebou. Dokonca som poprekonbinoval skla z nahradnych svetiel s tymi plastovymi matnicami a furt je to to iste. Fakt mi asi nezostava ine, len kupit nove:-(
A nemáš ešte k tomu aj zaprášené ( resp. vypadané ) reflexné plochy? Ja som ich jemným štetcom ( suchým ) prebehol a bol somudivený, koľko prachu bolo nasadaného. Ale buď pokojný - ja mám novú Fabiu a keď je počasie o akom píšeš, tiež je to biednejšie s tými svetlami. Raz je to tak - mokrá cesta za tmy veľmi pohlcuje svetlo
A nemáš ešte k tomu aj zaprášené ( resp. vypadané ) reflexné plochy? Ja som ich jemným štetcom ( suchým ) prebehol a bol somudivený, koľko prachu bolo nasadaného. Ale buď pokojný - ja mám novú Fabiu a keď je počasie o akom píšeš, tiež je to biednejšie s tými svetlami. Raz je to tak - mokrá cesta za tmy veľmi pohlcuje svetlo :-))))
xenony sem mel na xm ale první policie byla chytra a vysvetlila me ze to nemužu mít pod pokutou 2000kč tak sem to na chvilu odmontoval a nejak sem zjistil ze bez nich je to taky dobry
xenony sem mel na xm ale první policie byla chytra a vysvetlila me ze to nemužu mít pod pokutou 2000kč tak sem to na chvilu odmontoval a nejak sem zjistil ze bez nich je to taky dobry
;-)
Zdravím, taky Vám něco přispěju. Já jako starý xmák mám xenony. V dávné minulosti tady se prodávala sada xenonů. Tuším že to bylo z nějaké octavie. Byl to transformátor parabolka s čočkou a výbojka. Po malé úpravě světla se to tam namontovalo a má to super výsledek. Je zachováno štělování světlometů. Policie s tím problém nemá, protože to vypadá jako z výroby a na STk jsem už po třetí prošel bez problémů.
Zdravím, taky Vám něco přispěju. Já jako starý xmák mám xenony. V dávné minulosti tady se prodávala sada xenonů. Tuším že to bylo z nějaké octavie. Byl to transformátor parabolka s čočkou a výbojka. Po malé úpravě světla se to tam namontovalo a má to super výsledek. Je zachováno štělování světlometů. Policie s tím problém nemá, protože to vypadá jako z výroby a na STk jsem už po třetí prošel bez problémů.
Disponuji pouze vestavbovou sadou xenonových výbojek. Rok jsem s nimi jezdil v pohodě. Až letos se našel hyperaktivní fízl a po nahlédnutí do motorového prostoru mi dal 500kč pokuty. Tak jsem se nasral a provedl důkladou úpravu aby fízlové měli těžkou hlavu. Od té doby byli dvě kontroly a poliši nějak nemohli najít startovací trafa. S pomocí Klokana proběhla i vestavba denního svícení a už je zase na frontě klid.
Byly ještě dva pěkné zážitky:
1: rozčarovaní policajti když marně pátrali po trafech
2: Klokanovi oči podlité krví když s vervou velkým šroubovákem drtil polystyren v nárazníku a říkaje: "z cizího krev neteče"
Disponuji pouze vestavbovou sadou xenonových výbojek. Rok jsem s nimi jezdil v pohodě. Až letos se našel hyperaktivní fízl a po nahlédnutí do motorového prostoru mi dal 500kč pokuty. Tak jsem se nasral a provedl důkladou úpravu aby fízlové měli těžkou hlavu. :-d Od té doby byli dvě kontroly a poliši nějak nemohli najít startovací trafa. :-d S pomocí Klokana proběhla i vestavba denního svícení a už je zase na frontě klid.
Byly ještě dva pěkné zážitky:
1: rozčarovaní policajti když marně pátrali po trafech
2: Klokanovi oči podlité krví když s vervou velkým šroubovákem drtil polystyren v nárazníku a říkaje: "z cizího krev neteče" :-))))
Z oktavie? Dik! To nebude problem. Ja s fizlama problem nemam. Na lano sem ich ukecal, ze toto auto sa kvuli hydraulice nesmi tahat ani na tyci. A ze co ked nekdo bude potrebovat odtahnut? MAM MNET VLASTNE LANO! Povidal sem im... A se svetlama mna tez srat nebudu. Startovaci trafa tez schovam a mi kukat aj do pr..le. A denni svetla spravim s tech sviticich led prouzku a schovam ich priamo do svetla aby ich nebylo volnym okem videt. Dam si s tym tu robotu a poradim si. A s tema buznama tez
Z oktavie? Dik! To nebude problem. Ja s fizlama problem nemam. Na lano sem ich ukecal, ze toto auto sa kvuli hydraulice nesmi tahat ani na tyci. A ze co ked nekdo bude potrebovat odtahnut? MAM MNET VLASTNE LANO! Povidal sem im... A se svetlama mna tez srat nebudu. Startovaci trafa tez schovam a mi kukat aj do pr..le. A denni svetla spravim s tech sviticich led prouzku a schovam ich priamo do svetla aby ich nebylo volnym okem videt. Dam si s tym tu robotu a poradim si. A s tema buznama tez :-d
Lebedo, nemuzes sem hodit fotku, jak a kde mas ty denni svetla? premyslim o tom, ale nevim kam s nema.....
Lebedo, nemuzes sem hodit fotku, jak a kde mas ty denni svetla? premyslim o tom, ale nevim kam s nema.....
Co je špatného na tom, že jsou vidět měniče(trafa). Třeba u mercedesa jsou přidělané zezedu světel. A taky jsou vidět. Ono je to napsaný ve vyhlášce, že pokud jsou vidět trafa tak je to za pokutu?
Co je špatného na tom, že jsou vidět měniče(trafa). Třeba u mercedesa jsou přidělané zezedu světel. A taky jsou vidět. Ono je to napsaný ve vyhlášce, že pokud jsou vidět trafa tak je to za pokutu?
Originaly su vstavane a policajti su sice na palicu ale su aj vychcani. Vedia to... O takychto veciach su dobre pouceni a ked najdu taketo auto a xenony niesu zapisane v technicaku ba dokonca chyba homologizacia, mas to potom pekne mastne. A myslim, ze ak by sa do toho niekto obul, zabavia ti auto za neschvalenu upravu alebo zasah do konstrukcie vozidla. Tak co? Ked mas takuto upravu, neni teda lepsie radsej zaplatit pokutu?
Originaly su vstavane a policajti su sice na palicu ale su aj vychcani. Vedia to... O takychto veciach su dobre pouceni a ked najdu taketo auto a xenony niesu zapisane v technicaku ba dokonca chyba homologizacia, mas to potom pekne mastne. A myslim, ze ak by sa do toho niekto obul, zabavia ti auto za neschvalenu upravu alebo zasah do konstrukcie vozidla. Tak co? Ked mas takuto upravu, neni teda lepsie radsej zaplatit pokutu?:-d