Co je špatného na tom, že jsou vidět měniče(trafa). Třeba u mercedesa jsou přidělané zezedu světel. A taky jsou vidět. Ono je to napsaný ve vyhlášce, že pokud jsou vidět trafa tak je to za pokutu?
Dane problém je v tom že to je pouze vestabová sada do původních světel. Tj: vyměněny pouze žárovky za xenonové výbojky. A samozřejmě tam nemám ani ostřikovače světel které xenony musí mít. Proto jsem ty trafa byl nucen schovat aby měli policajti těžkou hlavu
Dane problém je v tom že to je pouze vestabová sada do původních světel. Tj: vyměněny pouze žárovky za xenonové výbojky. A samozřejmě tam nemám ani ostřikovače světel které xenony musí mít. Proto jsem ty trafa byl nucen schovat aby měli policajti těžkou hlavu :-d
já vím Jen si nejsem jistej zda to vyhovuje legislativě ohledně rozměrů krajů vozidla. Ale zatim nikdo nic neřikal. Je fakt, že je to přímo pod hlavními světlomety.
já vím :-) Jen si nejsem jistej zda to vyhovuje legislativě ohledně rozměrů krajů vozidla. Ale zatim nikdo nic neřikal. :-d Je fakt, že je to přímo pod hlavními světlomety.
Mas v p... Ukaz mi jedneho, co ma denni svetla namontovane podla vyhlasky. Mrkni, kde ich mam ja a zatim sem problem nemnel. Okrem toho, seriove sa montuju do svetel. To tez neni podla vyhlasky. Ale tieto auta maju vynimku. A proc by mneli mnet?? Moje auto ma tez motor, volant a dokonca aj 4 kolesa. Rezerva ja v povinnej vybave a Smart rezervu nema od vyroby. A fcil sa jako mame pototo?? Kto odsuhlasil a schvalil taketo auto na jazdu
Mas v p... Ukaz mi jedneho, co ma denni svetla namontovane podla vyhlasky. Mrkni, kde ich mam ja a zatim sem problem nemnel. Okrem toho, seriove sa montuju do svetel. To tez neni podla vyhlasky. Ale tieto auta maju vynimku. A proc by mneli mnet?? Moje auto ma tez motor, volant a dokonca aj 4 kolesa. Rezerva ja v povinnej vybave a Smart rezervu nema od vyroby. A fcil sa jako mame pototo?? Kto odsuhlasil a schvalil taketo auto na jazdu
Na pozemnych komunikaciach?? Ja nemnet rezervu alebo len mnet podhustenu rezervu, tak mi nepomoze ani zaplakat. Odpusil by mi nejaky policajt pokutu??
Na pozemnych komunikaciach?? Ja nemnet rezervu alebo len mnet podhustenu rezervu, tak mi nepomoze ani zaplakat. Odpusil by mi nejaky policajt pokutu??
Já chci být velmi nenápadná šedá myška v provozu. Neprovokovat, nevyčnívat, neblbnout. Takže vše podle norem a předpisů. Nic neatestovaného na mém autě být nesmí.
A když už to tam je tak to nesmí být poznat.
Já chci být velmi nenápadná šedá myška v provozu. ;-) Neprovokovat, nevyčnívat, neblbnout. ;-) Takže vše podle norem a předpisů. :-d Nic neatestovaného na mém autě být nesmí. :-d
A když už to tam je tak to nesmí být poznat.
Tak urcite nejsem zastanca modrych led parkovacek a jinych kravin ale nektere veci proste inak nejdu. Daju sa len ilegalne Potom je ale treba sikovne ruky, ktere to zakamufluju tak, aby to vypadalo jak original alebo aby to aspon nebylo videt
Tak urcite nejsem zastanca modrych led parkovacek a jinych kravin ale nektere veci proste inak nejdu. Daju sa len ilegalne:-d Potom je ale treba sikovne ruky, ktere to zakamufluju tak, aby to vypadalo jak original alebo aby to aspon nebylo videt:-d
Okecávání:
můžeš narazit a neukecáš
můžeš nabourat a pokud protistrana najde, tak seš v tom min. 50:50 (auto neplnící předpisy nemá co dělat na silnici - pak můžou bejt a čím dál tím víc budou trable s pojišťovnou), když prohlásí, že si ho oslnil, tak seš viník na 100% a si v riti ..
Denní svíceni: ideální řešení, nepřitahuješ pozornost k případným xenonům za dne
Trafa: nemaj tam bejt, tak nemaj bejt vidět
Dobrý světla z novýho modelu svítí dost slušně a už nestojej moc. Xenon neni nutnost (na X7čce ho taky nemam a vůbec mi nechybí)
Xenony jsem měl, vyndal a jde to i bez nich (dvě sady sou tu k dispozici, pokud by to někdo chtěl na stromeček třeba )
Okecávání:
můžeš narazit a neukecáš
můžeš nabourat a pokud protistrana najde, tak seš v tom min. 50:50 (auto neplnící předpisy nemá co dělat na silnici - pak můžou bejt a čím dál tím víc budou trable s pojišťovnou), když prohlásí, že si ho oslnil, tak seš viník na 100% a si v riti ..
Denní svíceni: ideální řešení, nepřitahuješ pozornost k případným xenonům za dne
Trafa: nemaj tam bejt, tak nemaj bejt vidět
Dobrý světla z novýho modelu svítí dost slušně a už nestojej moc. Xenon neni nutnost (na X7čce ho taky nemam a vůbec mi nechybí)
Xenony jsem měl, vyndal a jde to i bez nich (dvě sady sou tu k dispozici, pokud by to někdo chtěl na stromeček třeba :-D ) ;-)
Tak si mna fcil dostal. Ale budem ti oponovat. NESMIS BOURAT! Tot vse...
Tak si mna fcil dostal. Ale budem ti oponovat. NESMIS BOURAT! Tot vse...:-)))):-d
No, klokan to vystihol presne. Nezáleží na tvojej vôli " nenabúrať ". Je úplne jedno či nabúraš Ty do niekoho, alebo niekto do Teba.
Cetujem: " když prohlásí, že si ho oslnil, tak seš viník na 100% a si v riti .."
Preto som aj ja upustil od Xenonov - ak nemajú byť s certifikátom.
No, klokan to vystihol presne. Nezáleží na tvojej vôli " nenabúrať ". Je úplne jedno či nabúraš Ty do niekoho, alebo niekto do Teba.
Cetujem: " když prohlásí, že si ho oslnil, tak seš viník na 100% a si v riti .."
Preto som aj ja upustil od Xenonov - ak nemajú byť s certifikátom.
tak psal jsem to jasně. Nebourat je fajn, ale když vidim, co se motá po silnicích, tak jednou už nemusíš stihnout uhnout ... (takovejch, co si věřili že to stihnou a nestihli, jsou plný porodnice ... )
A když už to chceš mít v autě, tak to aspoň udělat inteligentně .. tzn. denní svícení a pořádnou instalaci (skrytou).
Pokud je zepředu vidět řezaná parabola a v motoru místo krytů kelímky od hořčicce, tak i podprůměrně inteligentnímu policajtovi dojde, že to origo nebude ...
Každý je svého štěstí strůjce, je třeba si být vědom možných následků a komplikací. Toť vše.
tak psal jsem to jasně. Nebourat je fajn, ale když vidim, co se motá po silnicích, tak jednou už nemusíš stihnout uhnout ... (takovejch, co si věřili že to stihnou a nestihli, jsou plný porodnice ... )
A když už to chceš mít v autě, tak to aspoň udělat inteligentně .. tzn. denní svícení a pořádnou instalaci (skrytou).
Pokud je zepředu vidět řezaná parabola a v motoru místo krytů kelímky od hořčicce, tak i podprůměrně inteligentnímu policajtovi dojde, že to origo nebude ...
Každý je svého štěstí strůjce, je třeba si být vědom možných následků a komplikací. Toť vše. :palec
Ked do mna nabura a prezijeme, tak mu zlomim vaz aby nekecal Ne, jasne, chapem. Proto sem pisal, ze je potrebne mnet sikovne ruky. Ale je mi jasne aj to, ze keby sa do teho nekdo obul, tak sa to zisti tak ci tak. Ide o to, ze kde je ta spravodlivost. Napriklad:
Zastavili mna fizli, ze svitim stretavacima a dennym svetlem zaroven. Tak sem im vysvetlil, ze za to nemozem, lebo je to napajane podla schemy, len na akumulator a zmena napeti na nem to rozsviti. Nakopel sem radio a ono to blikalo podla basu. Zamykam, odemykam a pokazde to bliklo. Ukazal sem im aj homologizaciu ale oni si trvali na svojem. Ze mam si to dat prerobit na svetla aby mi to vyplo, ked zapnem stretavacky. Tak sem sa ho na drzovku opytal co je za policajta, ked mi kaze zasahovat do homologizovaneho vyrobku. Kukal na mna jak pero z gauca. Potom z neho vylezlo, ze si to mam prerobit na vypinac. Tak sem mu zas pripomenul homologizaciu a dodal, za ked to mam mnet na vypinac, to zrovna mozem zapinat stretavacky. No a z neho vylezlo, ze to tak nemozem mnet, ze to mozu mnet len mercedesy. Tak sem sa ho zas opytal, ci ten mercedes ma 5 koles a dva volanty. Teraz na mna cumel jak bagr na tvrdu zem. Tak aby pochopil sem sa ho na rovinu opytal v cem je moje auto ine jak nejaky mercedes. Uskrnul sa vratil mi papire a poslal prec. Tak sa znova pytam: Kde je ta spravodlivost???
Ked do mna nabura a prezijeme, tak mu zlomim vaz aby nekecal :-d Ne, jasne, chapem. Proto sem pisal, ze je potrebne mnet sikovne ruky. Ale je mi jasne aj to, ze keby sa do teho nekdo obul, tak sa to zisti tak ci tak. Ide o to, ze kde je ta spravodlivost. Napriklad:
Zastavili mna fizli, ze svitim stretavacima a dennym svetlem zaroven. Tak sem im vysvetlil, ze za to nemozem, lebo je to napajane podla schemy, len na akumulator a zmena napeti na nem to rozsviti. Nakopel sem radio a ono to blikalo podla basu. Zamykam, odemykam a pokazde to bliklo. Ukazal sem im aj homologizaciu ale oni si trvali na svojem. Ze mam si to dat prerobit na svetla aby mi to vyplo, ked zapnem stretavacky. Tak sem sa ho na drzovku opytal co je za policajta, ked mi kaze zasahovat do homologizovaneho vyrobku. Kukal na mna jak pero z gauca. Potom z neho vylezlo, ze si to mam prerobit na vypinac. Tak sem mu zas pripomenul homologizaciu a dodal, za ked to mam mnet na vypinac, to zrovna mozem zapinat stretavacky. No a z neho vylezlo, ze to tak nemozem mnet, ze to mozu mnet len mercedesy. Tak sem sa ho zas opytal, ci ten mercedes ma 5 koles a dva volanty. Teraz na mna cumel jak bagr na tvrdu zem. Tak aby pochopil sem sa ho na rovinu opytal v cem je moje auto ine jak nejaky mercedes. Uskrnul sa vratil mi papire a poslal prec. Tak sa znova pytam: Kde je ta spravodlivost???
Nevim jak podle slovenskejch zákonů ale podle našich je to tak že denní svícení se musí automaticky vypnout při zapnutí parkovacích (potkávacích) světel. Pokud ti to svítí všechno tak není o čem diskutovat. Začínají se na silnicích objevovat střelci kteří za tmy svítí jak denníma světlama tak potkávacíma. Polda se držel co se týče světel toho co mu řekli na školení.
Nemusel si se sním vůbec dohadovat a říct: Pánove zde toto nebudem řešit, a pošlete to do správního řízení". Policajt neni technik STK, tak by měl držet tlamu.
Já to mám jak na vypinač tak zároven připojený drát na parkovačky kterej mi zhasne denní svícení.
Nevim jak podle slovenskejch zákonů ale podle našich je to tak že denní svícení se musí automaticky vypnout při zapnutí parkovacích (potkávacích) světel. Pokud ti to svítí všechno tak není o čem diskutovat. Začínají se na silnicích objevovat střelci kteří za tmy svítí jak denníma světlama tak potkávacíma. Polda se držel co se týče světel toho co mu řekli na školení.
Nemusel si se sním vůbec dohadovat a říct: Pánove zde toto nebudem řešit, a pošlete to do správního řízení". Policajt neni technik STK, tak by měl držet tlamu.
Já to mám jak na vypinač tak zároven připojený drát na parkovačky kterej mi zhasne denní svícení.
Vis, ja na takyto zakon z vysoka... Sak vis co... Nema byt taky deravy jak emental. Argumentujem si furt tym istym a nikdo s tym nic nespravi. Mam pravdu za kazdych okolnosti. Homologizaciu mam a ta mna nepusti. Chyba je v zakone a ne v mojem aute. Su tu dva protiklady, ktere sa biju a ked s tym nejaky fizl neco ma, nech da podnet na presetreni a navrh na upravu zakona. Inak mam kazdeho fizla u pr.ele
Vis, ja na takyto zakon z vysoka... Sak vis co... Nema byt taky deravy jak emental. Argumentujem si furt tym istym a nikdo s tym nic nespravi. Mam pravdu za kazdych okolnosti. Homologizaciu mam a ta mna nepusti. Chyba je v zakone a ne v mojem aute. Su tu dva protiklady, ktere sa biju a ked s tym nejaky fizl neco ma, nech da podnet na presetreni a navrh na upravu zakona. Inak mam kazdeho fizla u pr.ele:-d
Ale vsimli ste si nekdo, ze audinam a mercedesom, co maju od vyroby denni svetla, sviti denni sucastne se stretavacima?
Ale vsimli ste si nekdo, ze audinam a mercedesom, co maju od vyroby denni svetla, sviti denni sucastne se stretavacima? :-)
Denní svícení je super,ale u mého xm původní majitel dal ty denní přímo pod hlavní světla a neuvědomil si,že když se jedno posere,tak musím vydělat i to druhé a ten samej rozměr,abych koupil nový světla jsem nesehnal.když seženu tak široký,tak jsou vysoký a nevlezou se tam,takže tam mám krásný díry a přemýšlím že se vyseru na denní světla a nějakou pryskyřicí to zatáhnu.Tak to dopadá,když se vyřeže díra a dají se tam světla co se nedají normálně sehnat.
Denní svícení je super,ale u mého xm původní majitel dal ty denní přímo pod hlavní světla a neuvědomil si,že když se jedno posere,tak musím vydělat i to druhé a ten samej rozměr,abych koupil nový světla jsem nesehnal.když seženu tak široký,tak jsou vysoký a nevlezou se tam,takže tam mám krásný díry a přemýšlím že se vyseru na denní světla a nějakou pryskyřicí to zatáhnu.Tak to dopadá,když se vyřeže díra a dají se tam světla co se nedají normálně sehnat.