Zdravim vsetkych! Chcem sa opytat, ci uz nekdo z vas robil takuto prestavbu?
Mam 2,1td zaklad a kupil sem 2,5td s full vybavu na nahradne dily. Chcel bych to vsecko prehadzat na tu moju 2,1-tku ale mam z teho vazne obavy. Myslel sem, ze ten muj zaklad bude pripraveny na prestavbu a bude stacit k nemu len popripajat to ostatne s dalsima ridicima jednotkama ale bojim sa, ze budem muset tie pavuciny kablu navzajem vymenit cele. Mate nekdo s tymto skusenosti?
Mimochodem budem rozprodavat ten 2,5td motor. Vraj ma prasknutu klukovku inak ostatne je ok. Ked to rozeberem, uvidime (0905 717 236 Marek)
Zdravim vsetkych! Chcem sa opytat, ci uz nekdo z vas robil takuto prestavbu?
Mam 2,1td zaklad a kupil sem 2,5td s full vybavu na nahradne dily. Chcel bych to vsecko prehadzat na tu moju 2,1-tku ale mam z teho vazne obavy. Myslel sem, ze ten muj zaklad bude pripraveny na prestavbu a bude stacit k nemu len popripajat to ostatne s dalsima ridicima jednotkama ale bojim sa, ze budem muset tie pavuciny kablu navzajem vymenit cele. Mate nekdo s tymto skusenosti?
Mimochodem budem rozprodavat ten 2,5td motor. Vraj ma prasknutu klukovku inak ostatne je ok. Ked to rozeberem, uvidime :-) (0905 717 236 Marek)
no dělal jsem to na BXce, která je řádově jednodušší. A byla to fakt prča to předělat. Po první fázi vypadalo auto jak holobyt ke šrotaci.
Je otázka, co všechno chceš přendavat. jestli komplet interiér včetně přístrojovky .. .tak můžeš děkovat všem svatým, že máš chrochta ...
Nejrychlejší a nejjednodušší způsob je koupit auto co chceš v exclusivu. Dnes už to takovej problém neni.
Místo 2,5 jsi měl koupit 2,1 exclusiva s kaput motor a přendat ho ze svého. To je jediný rozumný řešení. Jinak je to program na hoooooooooodně dlouho s nejistým výsledkem. Ona ta kabeláž po těch letech nebude zrovna v nej stavu a jak s ní začneš hrát, začne si hrát ona s tebou
no dělal jsem to na BXce, která je řádově jednodušší. A byla to fakt prča to předělat. Po první fázi vypadalo auto jak holobyt ke šrotaci.
Je otázka, co všechno chceš přendavat. jestli komplet interiér včetně přístrojovky .. .tak můžeš děkovat všem svatým, že máš chrochta ... :-))))
Nejrychlejší a nejjednodušší způsob je koupit auto co chceš v exclusivu. Dnes už to takovej problém neni.
Místo 2,5 jsi měl koupit 2,1 exclusiva s kaput motor a přendat ho ze svého. To je jediný rozumný řešení. Jinak je to program na hoooooooooodně dlouho s nejistým výsledkem. Ona ta kabeláž po těch letech nebude zrovna v nej stavu a jak s ní začneš hrát, začne si hrát ona s tebou :-D
To snad nemyslis vazne!? Ja sem ho kupil uplne nahodne, ked sem mnel cestu cez Vojnuv mestec s nakladakem. Stala tam opustena v zrusenem autobazare. Zistil sem kontakt na majitela, ten prinesl kluce a kupnopredajnu zmluvu, ja za chvilu sem ju vezel na korbe, protoze mam hydraulicku ruku. Byla to nahoda jak hovado. Len sem dufal, ze ta pavucina bude zlozena z vic kusu a len pozapajam zasuvky. Dnes sem rozebral palubku. Paneboze! Zblaznim sa z teho
To snad nemyslis vazne!?:-( Ja sem ho kupil uplne nahodne, ked sem mnel cestu cez Vojnuv mestec s nakladakem. Stala tam opustena v zrusenem autobazare. Zistil sem kontakt na majitela, ten prinesl kluce a kupnopredajnu zmluvu, ja za chvilu sem ju vezel na korbe, protoze mam hydraulicku ruku. Byla to nahoda jak hovado. Len sem dufal, ze ta pavucina bude zlozena z vic kusu a len pozapajam zasuvky. Dnes sem rozebral palubku. Paneboze! Zblaznim sa z teho :-(
cauky,
dělám přestavbu 2.0i 89 kW Y3,classic - mech. topení,mech.zrcátka,nedisplaye =D a dal jsem do toho komplet elektriku z V6 Y3,
zatím nevím jak to dopadlo... ještě dělám karosařinu .
ale zláznovina dobrá
dokonce jsem tam nabastlil i digitální klimu... =D
cauky,
dělám přestavbu 2.0i 89 kW Y3,classic - mech. topení,mech.zrcátka,nedisplaye =D a dal jsem do toho komplet elektriku z V6 Y3,
zatím nevím jak to dopadlo... ještě dělám karosařinu .
ale zláznovina dobrá :-d:-d:-d
dokonce jsem tam nabastlil i digitální klimu... =D
No presne toto robim aj ja. A jak to vypada? Musi ist ven aj palubka a komplet elektrika alebo to ma nekde zasuvky, na ktere sa popripaja zvysek elektriky?
Muj stary mercedes mnel totiz rozdelenu elekriku na interier, pod palubkou byla zasuvka na kteru sa napajala zadna cast auta a vpredu za motorem na kasli byla dalsi zasuvka na prednu cast auta s poistkama. To bylo radost menit. Tu elektriku sem mnel za den uplne vymenenu.
A mimochodem, manualna klima a automaticka nema asi rovnake zapojeni, ze?
No presne toto robim aj ja. A jak to vypada? Musi ist ven aj palubka a komplet elektrika alebo to ma nekde zasuvky, na ktere sa popripaja zvysek elektriky?
Muj stary mercedes mnel totiz rozdelenu elekriku na interier, pod palubkou byla zasuvka na kteru sa napajala zadna cast auta a vpredu za motorem na kasli byla dalsi zasuvka na prednu cast auta s poistkama. To bylo radost menit. Tu elektriku sem mnel za den uplne vymenenu.
A mimochodem, manualna klima a automaticka nema asi rovnake zapojeni, ze?
Ale ked tak logicky uvazujem, ma to uz palubny pocitac, co moja stara este nema, takze budem muset vymenit asi komplet
Ale ked tak logicky uvazujem, ma to uz palubny pocitac, co moja stara este nema, takze budem muset vymenit asi komplet:-((((
cauky musí ven středovej tunel,měl jsem i sedačky,přístrojovku ,celou kabeláž vč. té nosné konstrukce,pak se dostańeš k topení... elektrika je stejná , Y4xY4 jde vyměnit
kabeláž připojena na P straně asi 4 svorkovnice vč. topení (klima má stejnou) .
na L straně 5 konectorů ,jeden co jde do stropu + obě průchodky do předních dveří...
mě to zachvíli snad i pojede
cauky musí ven středovej tunel,měl jsem i sedačky,přístrojovku ,celou kabeláž vč. té nosné konstrukce,pak se dostańeš k topení... elektrika je stejná , Y4xY4 jde vyměnit
kabeláž připojena na P straně asi 4 svorkovnice vč. topení (klima má stejnou) .
na L straně 5 konectorů ,jeden co jde do stropu + obě průchodky do předních dveří...
mě to zachvíli snad i pojede :-d:-d
problém je, že dělávaj verzi holobyt - junior - kde nic neni, a pak full kde jen nacvakáváš.
Na tom dárci to opatrně rozeber, nalep si tam samolepky s popiskama (páč seznam žlutej tady, žlutej tam, žlutej tam a zbylý zelený všude jinde) ti bude k prdu.
No a uvidíš. Než ale rozkopeš to svý, tak pomalu rozdělej dárce, ať víš, do čeho jdeš. Sundat tunel, sedačky a přístrojovku zas taková tragédie není. Jen se nekoukej pod kastlík u spolujezdce .....
A hlavně se nenech rozhodit tim, že hnědej konektor jde do černý zásuvky a černej konektor do hnědý ..... holt žabožroutí enžinýr si poplet škeble nad nákresem a bylo to ..... a já furt, proč mi tempomat spínal teplotu vody či co ...
problém je, že dělávaj verzi holobyt - junior - kde nic neni, a pak full kde jen nacvakáváš.
Na tom dárci to opatrně rozeber, nalep si tam samolepky s popiskama (páč seznam žlutej tady, žlutej tam, žlutej tam a zbylý zelený všude jinde) ti bude k prdu.
No a uvidíš. Než ale rozkopeš to svý, tak pomalu rozdělej dárce, ať víš, do čeho jdeš. Sundat tunel, sedačky a přístrojovku zas taková tragédie není. Jen se nekoukej pod kastlík u spolujezdce ..... :-d
A hlavně se nenech rozhodit tim, že hnědej konektor jde do černý zásuvky a černej konektor do hnědý ..... holt žabožroutí enžinýr si poplet škeble nad nákresem a bylo to ..... a já furt, proč mi tempomat spínal teplotu vody či co ... :-))))
Takze by to nemnelo byt take zlozite Mimochodem, nasel sem v manuale, ktery sem si stahel z citroen-clubu (DIKY JIRKO! ), ze ,, Elektricky obvod vaseho vozu byl vyvynut tak, aby fungoval jak se seriovym tak dodatecnym prislusenstvim,,
Takze by to nemnelo byt take zlozite :-) Mimochodem, nasel sem v manuale, ktery sem si stahel z citroen-clubu (DIKY JIRKO! :-) ), ze ,, Elektricky obvod vaseho vozu byl vyvynut tak, aby fungoval jak se seriovym tak dodatecnym prislusenstvim,,
Ja sem pod ten kaslik nakouk
Darca uz je skoro rozebrany. Uz len tunel, sedadla a palubku. Ostatne je uz poodpajane. No ale nemam z teho dobry pocit A teraz ma este aj stoplo pocasi, protoze nemam volnu garaz a robim to pod bozim nebem
Sakra, len stepujem pri okne a cumim na polorozebrane auto, ta ktere mi chcie
Ja sem pod ten kaslik nakouk :-((((
Darca uz je skoro rozebrany. Uz len tunel, sedadla a palubku. Ostatne je uz poodpajane. No ale nemam z teho dobry pocit :-( A teraz ma este aj stoplo pocasi, protoze nemam volnu garaz a robim to pod bozim nebem :-(
Sakra, len stepujem pri okne a cumim na polorozebrane auto, ta ktere mi chcie:-(
to byla ta vinova s rozbitym zadnim oknem co tam stala asi 6 let? Ja tam loni v lete lital a hledal toho majitele, ale nenasel? Nicmene pokud to bylo za slusny prachy, tak to je OK, interier vypadal celkem slusne
to byla ta vinova s rozbitym zadnim oknem co tam stala asi 6 let? Ja tam loni v lete lital a hledal toho majitele, ale nenasel? :-( Nicmene pokud to bylo za slusny prachy, tak to je OK, interier vypadal celkem slusne
No, to je ona. Ale cenu ti radsi nepovim lebo mi zalezi na tvojem zdravi Interier je 99 percentny a na to, ze to tam stalo 6 roku, funguje elektrika bezvadne. Aj stater cukel motorem, takze vyplatilo sa. Ja sem mnel vyhodu, ze sem jel kolem nakladakem s hydraulickou rukou a byl sem prazdny. Inak byla to uplna nahoda. Mne sa v ten den nechcelo jet na tu furmanku ale podvedomi mi rikalo, ze tam jet mam. A vyplatilo sa ) Teraz to uz len stastne premontovat do mojej
No, to je ona. Ale cenu ti radsi nepovim lebo mi zalezi na tvojem zdravi :-d Interier je 99 percentny a na to, ze to tam stalo 6 roku, funguje elektrika bezvadne. Aj stater cukel motorem, takze vyplatilo sa. Ja sem mnel vyhodu, ze sem jel kolem nakladakem s hydraulickou rukou a byl sem prazdny. Inak byla to uplna nahoda. Mne sa v ten den nechcelo jet na tu furmanku ale podvedomi mi rikalo, ze tam jet mam. A vyplatilo sa :-))) Teraz to uz len stastne premontovat do mojej :-)
no, kdyby ti s toho auta neco zbylo, tak bych neco upotrebil. Ja ho chtel na dily, ale zas tak moc to nepotrebuju. Ten majitel byl nejakej umelec, kdekomu tam dluzil prachy, tak se tezko shanel, teda udajne, co sem tak vypatral
no, kdyby ti s toho auta neco zbylo, tak bych neco upotrebil. Ja ho chtel na dily, ale zas tak moc to nepotrebuju. Ten majitel byl nejakej umelec, kdekomu tam dluzil prachy, tak se tezko shanel, teda udajne, co sem tak vypatral :-))
aha, tak ten borec ze servisu vedle rikal, ze to tam stoji 6 let, ale ja fakt nevim. ale je fakt, ze v lete 2009 uz tam urcite stal, puvodne tam byl autobazar.
aha, tak ten borec ze servisu vedle rikal, ze to tam stoji 6 let, ale ja fakt nevim. ale je fakt, ze v lete 2009 uz tam urcite stal, puvodne tam byl autobazar.
Z teho auta zostane len neco z motora (hlava, mozno vackovy hridel,naftove cerpadlo, trysky, blok motora a nejake vnutornosti...)
Z teho auta zostane len neco z motora (hlava, mozno vackovy hridel,naftove cerpadlo, trysky, blok motora a nejake vnutornosti...)
Tak sem z teho blazen... Nac potom ta dalnicna znamka? Nemyslel nahodou 6 mesicu?
Tak sem z teho blazen... Nac potom ta dalnicna znamka? Nemyslel nahodou 6 mesicu?
nene, to auto jsem tam videl v lete 2009 ja, jel jsem kolem na sraz do Krucemburku. Jenze tehdy tam byl jeste autobazar
nene, to auto jsem tam videl v lete 2009 ja, jel jsem kolem na sraz do Krucemburku. Jenze tehdy tam byl jeste autobazar
Ked si ju tam videl v 2009, urcite tam nebyla delsi nez 3 roky. Ale interier je i tak pekny.
Ked si ju tam videl v 2009, urcite tam nebyla delsi nez 3 roky. Ale interier je i tak pekny.