Tak jsem dneska s tím svým cicinem zajel na diagnostiku do CItroënu, protože se mi vůbec nelíbí, co to dělá, a tam zjistili, že v paměti závad je zapsaný potenciometr škrticí klapky. To jsem vcelku i čekal, ale je mi divná jedna věc : mechanik mi říkal, že se mu ta závada nepodařila vymazat. Byla tam prej ještě závada čidla teploty vzduchu, ale ta se po vymazání už znova neobjevila. Ovšem ten potenciometr nešel vůbec vymazat a pořád mi svítí to oranžový "káčko" motoru na hlavním displeji. Není to rochu divný, že ta závada nejde smazat ? Ne že by se smazala, a po novým natočení diagu se znova objevila, ale prostě nešla smazat. Máte k tomu někdo něco, třeba Martin nebo někdo další, kdo se vyzná v elektrice ?
Jo, a ještě k tomu potenciometru - odpor mění poměrně lineárně, ale podle mechanika je na něm prej pořád stejný napětí, ať se s ním točí jak chce. Podle mě je to ale dobře, nebo se pletu ? Pokud ano, tak čím by mohlo být že je to napětí pořád stejný, pokud to tak bejt nemá ?
Tak jsem dneska s tím svým cicinem zajel na diagnostiku do CItroënu, protože se mi vůbec nelíbí, co to dělá, a tam zjistili, že v paměti závad je zapsaný potenciometr škrticí klapky. To jsem vcelku i čekal, ale je mi divná jedna věc : mechanik mi říkal, že se mu ta závada nepodařila vymazat. Byla tam prej ještě závada čidla teploty vzduchu, ale ta se po vymazání už znova neobjevila. Ovšem ten potenciometr nešel vůbec vymazat a pořád mi svítí to oranžový "káčko" motoru na hlavním displeji. Není to rochu divný, že ta závada nejde smazat ? Ne že by se smazala, a po novým natočení diagu se znova objevila, ale prostě nešla smazat. Máte k tomu někdo něco, třeba Martin nebo někdo další, kdo se vyzná v elektrice ?
Jo, a ještě k tomu potenciometru - odpor mění poměrně lineárně, ale podle mechanika je na něm prej pořád stejný napětí, ať se s ním točí jak chce. Podle mě je to ale dobře, nebo se pletu ? Pokud ano, tak čím by mohlo být že je to napětí pořád stejný, pokud to tak bejt nemá ?
no to ze tam klapka zustava (v chybach) je prece celkem jasne vzhledem k tomu co ti to auto dela a hlavne co jsi snim delal ty!!!!
psal jsem ti v jinem prispevku ze klapku MUSIS NASTAVIT A ZADAPTOVAT (pokud to tva jednotka umi)
pokud je zavada je logicke ze bude porad vyskakovat a ve tvem pripade je za zavada celkem kriticka
napeti ze skrtici klapky se meni v rozmeri cca 1-4.5V (podle typu auta) je to v podstate odporovy delic kde na jedne strane je zem a na druhe 5V z ridici jednotky...na funkci klapky ma vliv i spinac volnobehu (opet pokud ho klapka ma.asi 90% aut)
no to ze tam klapka zustava (v chybach) je prece celkem jasne vzhledem k tomu co ti to auto dela a hlavne co jsi snim delal ty!!!!
psal jsem ti v jinem prispevku ze klapku MUSIS NASTAVIT A ZADAPTOVAT (pokud to tva jednotka umi)
pokud je zavada je logicke ze bude porad vyskakovat a ve tvem pripade je za zavada celkem kriticka :-o :-o
napeti ze skrtici klapky se meni v rozmeri cca 1-4.5V (podle typu auta) je to v podstate odporovy delic kde na jedne strane je zem a na druhe 5V z ridici jednotky...na funkci klapky ma vliv i spinac volnobehu (opet pokud ho klapka ma.asi 90% aut)
A jakým způsobem přesně mám ten poteinciometr nastavit a zadaptovat ? Tos mi už nepsal
A jakým způsobem přesně mám ten poteinciometr nastavit a zadaptovat ? Tos mi už nepsal :-)
Ne, diagnostiku nemám, byl jsem s tím v Citroënu v Táboře, tam mi řekli to, co jsem psal. Jinak jsem vybavenej jen měřákem a osobní odvahou, což znamená, že každou chvíli něco rozhrabu tak, že to pak nefunguje. To ale dělám už asi od 4 let a tudíž je zbytečný mi to vyčítat, stejně se to nezmění
Ale úplně blbej nejsem, když se mi řekne jak, tak jsem schopnej udělat skoro všechno. Jenže jsem nedočkavej a většinou se do toho pustim dřív, než mám úplně všechny informace.
Ne, diagnostiku nemám, byl jsem s tím v Citroënu v Táboře, tam mi řekli to, co jsem psal. Jinak jsem vybavenej jen měřákem a osobní odvahou, což znamená, že každou chvíli něco rozhrabu tak, že to pak nefunguje. To ale dělám už asi od 4 let a tudíž je zbytečný mi to vyčítat, stejně se to nezmění :-)
Ale úplně blbej nejsem, když se mi řekne jak, tak jsem schopnej udělat skoro všechno. Jenže jsem nedočkavej a většinou se do toho pustim dřív, než mám úplně všechny informace.
ok sedni do auta dojed do servisu citroen a nech si nastavit sktrici klapku....to je ma rada (a nejjednodussi zpusob)
ok sedni do auta dojed do servisu citroen a nech si nastavit sktrici klapku....to je ma rada (a nejjednodussi zpusob)
Je to zvláštní, asi stárnu :lol: , ale tentokrát s Martinem souhlasím. Já se docela divím všem, kteří se s chutí pustí do seřizování škrtící klapky. Po tom, co jsem za tu dobu, co pročítám fóra četl, tak do stejného problému se pustilo dost lidí a hodně z nich pak řešilo to samé, co teď Abdullah. Takže bych taky zajel do servisu na seřízení. Další věc ovšem je, jak si s tím poradí oni a hlavně za jak dlouho a tudíž za kolik peněz.
Je to zvláštní, asi stárnu :lol: , ale tentokrát s Martinem souhlasím. Já se docela divím všem, kteří se s chutí pustí do seřizování škrtící klapky. Po tom, co jsem za tu dobu, co pročítám fóra četl, tak do stejného problému se pustilo dost lidí a hodně z nich pak řešilo to samé, co teď Abdullah. Takže bych taky zajel do servisu na seřízení. Další věc ovšem je, jak si s tím poradí oni a hlavně za jak dlouho a tudíž za kolik peněz.
Ok, dám na radu bepochyby mnohem zkušenějších a vyrazim tam s tim. BTW včera jsem to ještě zkusil jen tak od oka pootočit, a oranžový káčko zhaslo a motor běží mnohem líp. Ovšem nejlíp to asi seřídí v tom Citroënu, i když napřed si zjistim tu cenu
Ok, dám na radu bepochyby mnohem zkušenějších a vyrazim tam s tim. BTW včera jsem to ještě zkusil jen tak od oka pootočit, a oranžový káčko zhaslo a motor běží mnohem líp. Ovšem nejlíp to asi seřídí v tom Citroënu, i když napřed si zjistim tu cenu :-)
Hele, já nemyslím, že jsem "bezpochyby mnohem zkušenější" , aspoň né u tohoto problému. Mě právě vždy stačilo to, co se psalo ve fóru. Proto jsem se do něčeho takového nikdy nepustil. :-? Jsem na autě dost závislý a to, co popisuješ, že se Ti stalo by pro mě byla katastrofa. Já jen napsal svůj názor, že bych s tím určitě jel do servisu. A i tak bych měl hrůzu, co mi s tím udělají.
Hele, já nemyslím, že jsem "bezpochyby mnohem zkušenější" , aspoň né u tohoto problému. Mě právě vždy stačilo to, co se psalo ve fóru. Proto jsem se do něčeho takového nikdy nepustil. :-? Jsem na autě dost závislý a to, co popisuješ, že se Ti stalo by pro mě byla katastrofa. Já jen napsal svůj názor, že bych s tím určitě jel do servisu. A i tak bych měl hrůzu, co mi s tím udělají.
Hele chlape, rád bych se s Tebou setkal. Jen tak na pokec. Za 14 dní jedu přes Tábor k ségře a tak, pokud se domluvíme bych se třeba stavil. Ale jinak neměním nic, na tom, co jsem řekl, ohledně seřízení klapky. Klidně mi dej vědět na soukromou zprávu.
Hele chlape, rád bych se s Tebou setkal. Jen tak na pokec. Za 14 dní jedu přes Tábor k ségře a tak, pokud se domluvíme bych se třeba stavil. Ale jinak neměním nic, na tom, co jsem řekl, ohledně seřízení klapky. Klidně mi dej vědět na soukromou zprávu.
No mnohem zkušenější jsi, protože ten pelech máš dýl než já, tak už jsi se do toho dostal víc . S tím servisem máš pravdu. Já jsem na autě taky závislej, jezdím dennodenně do práce skoro 40 km tam a 40 km zpátky, ale nicméně na R 19 jsem si spravoval skoro všechno sám, tak jsem myslel, že jako plynule přejdu A jak jsi psal, dát to do servisu znamená mít strach, co se s tim stane Ale zase si myslim, že třeba konkrétně s tou klapkou to snad není tkovej horor, když bych věděl ty mezní hodnoty, tak to nastavim sám, nejsem zase taková trubka, jak jsem psal, už jsem se v autech taky něco povrtal, jenže například u tý R 19, když jsem měnil potenicometr, tak tam byl pevnej, nešel nastavovat, a tudíž mě to u tohohle překvapilo.
Čili tady ve fóru jsem hledal odpověď, tedy v tomhle konkrétním případě, na otázku, proč po výměně svítí "káčko" a nejde s ním nic udělat, než jsem zjistil, že ten potenciometr má mnohem delší krok než klapka, a tudíž je třeba ho nějak naštelovat. No a teď mi teda chybí jen hodnoty, podle kterejch to naštelovat, ale jak psal Martin (mimochodem nevím, proč mě tak nemá rád , radši už to dám do toho servisu.
No mnohem zkušenější jsi, protože ten pelech máš dýl než já, tak už jsi se do toho dostal víc :-). S tím servisem máš pravdu. Já jsem na autě taky závislej, jezdím dennodenně do práce skoro 40 km tam a 40 km zpátky, ale nicméně na R 19 jsem si spravoval skoro všechno sám, tak jsem myslel, že jako plynule přejdu :-) A jak jsi psal, dát to do servisu znamená mít strach, co se s tim stane :-) Ale zase si myslim, že třeba konkrétně s tou klapkou to snad není tkovej horor, když bych věděl ty mezní hodnoty, tak to nastavim sám, nejsem zase taková trubka, jak jsem psal, už jsem se v autech taky něco povrtal, jenže například u tý R 19, když jsem měnil potenicometr, tak tam byl pevnej, nešel nastavovat, a tudíž mě to u tohohle překvapilo.
Čili tady ve fóru jsem hledal odpověď, tedy v tomhle konkrétním případě, na otázku, proč po výměně svítí "káčko" a nejde s ním nic udělat, než jsem zjistil, že ten potenciometr má mnohem delší krok než klapka, a tudíž je třeba ho nějak naštelovat. No a teď mi teda chybí jen hodnoty, podle kterejch to naštelovat, ale jak psal Martin (mimochodem nevím, proč mě tak nemá rád :-), radši už to dám do toho servisu.
No nevim, prostě mi od začátku připadá, že mě nemáš rád.
Jinak R 19 bylo auto na hovno, pořád to jezdilo a jezdilo a nic se nemuselo spravovat, nic pro mě
No nevim, prostě mi od začátku připadá, že mě nemáš rád.
Jinak R 19 bylo auto na hovno, pořád to jezdilo a jezdilo a nic se nemuselo spravovat, nic pro mě :-)
ni ale XM neni R19 ....i kdyz ta r19 ma jednu vyhodu kdyz nejede tak muzes alespon vpredu zakleknout a ....
no dost humoru...klapka ma vliv ja chod motoru tak i na spotrebu ...je to jednoduche kdyz ti to zkurvi v servise tak se vartis a oni musi tak dlouho ladit dokud to nebude dobre...kdyz si to udelas ty tak se nemusis dostat vubec nikam a uto ti nepojede...hold od toho kazdej delame svoji praci kterou umime dobre a co neumime nechame tem co to umi 8-)
PS: jak jsi dosel nato ze te nemam rad to nevim....
ni ale XM neni R19 :)....i kdyz ta r19 ma jednu vyhodu kdyz nejede tak muzes alespon vpredu zakleknout a ....
no dost humoru...klapka ma vliv ja chod motoru tak i na spotrebu ...je to jednoduche kdyz ti to zkurvi v servise tak se vartis a oni musi tak dlouho ladit dokud to nebude dobre...kdyz si to udelas ty tak se nemusis dostat vubec nikam a uto ti nepojede...hold od toho kazdej delame svoji praci kterou umime dobre a co neumime nechame tem co to umi 8-)
PS: jak jsi dosel nato ze te nemam rad to nevim....
me napada pokud ti ta zavad nesla smazat mohl by byt na vine prave ten potak na klapce zkousel jsi ho merit jaky ma odpor jestli to vubec nejak funguje a vedeni od neho k ecu? k te chybe jeste bych zkusil nechat ecu na chvili bez stavy jestli se neumoudri jak uz jsem psal v jinem tematu
me napada pokud ti ta zavad nesla smazat mohl by byt na vine prave ten potak na klapce zkousel jsi ho merit jaky ma odpor jestli to vubec nejak funguje a vedeni od neho k ecu? k te chybe jeste bych zkusil nechat ecu na chvili bez stavy jestli se neumoudri jak uz jsem psal v jinem tematu
Proměřil jsem ho, šel jsem až na konektor ECU, všechno v pořádku. Je jen špatně nastavenej, už jsem si domluvil servis. Odstavit ECU od proudu jsem už taky zkoušel, tím to nebylo.
Proměřil jsem ho, šel jsem až na konektor ECU, všechno v pořádku. Je jen špatně nastavenej, už jsem si domluvil servis. Odstavit ECU od proudu jsem už taky zkoušel, tím to nebylo.
tak v servisu preju hodne zdaru a hlavne poradne okoukni co s tim respektive jak to nastavit at jsme vsichni chytrejsi 8-)
tak v servisu preju hodne zdaru a hlavne poradne okoukni co s tim respektive jak to nastavit at jsme vsichni chytrejsi 8-)
Nazdar chlapi, jen jsem chtěl ohledně té zpropadené klapky. Dneska mi volal kámoš a chěl s ní hejbat. Tak jsem mu řekl svoje a nakonec si objednal ten potenciometr z Ricaru za 390 Kč. Já osobně bych si to nechal v servisu i přehodit a seřídit. Nemíním se v tom hrabat a totálně to rozladit. Takže pokud uspěje, dám vědět, jelikož on na naše stránky nechodí. To víte, Slezsko bylo vždy chudé.
Nazdar chlapi, jen jsem chtěl ohledně té zpropadené klapky. Dneska mi volal kámoš a chěl s ní hejbat. Tak jsem mu řekl svoje a nakonec si objednal ten potenciometr z Ricaru za 390 Kč. Já osobně bych si to nechal v servisu i přehodit a seřídit. Nemíním se v tom hrabat a totálně to rozladit. Takže pokud uspěje, dám vědět, jelikož on na naše stránky nechodí. To víte, Slezsko bylo vždy chudé. :-D
tak jsem psal uz v jinem tematu tak jsem zvedaj romane jak teda dopadne potreboval bych taky vedet jak to nastavit da se to sice nastavit podle citu ale to nebude ono
tak jsem psal uz v jinem tematu tak jsem zvedaj romane jak teda dopadne potreboval bych taky vedet jak to nastavit da se to sice nastavit podle citu ale to nebude ono
Na diagnostice v bloku merenejch hodnot motoru vidis, mimo jine, i uhel a napetovou uroven pro nastaveni skrtici klapky...uz si to moc nepamatuju ale jestli je na V6 i spinac volnobehu je potreba pri nastavovani pocitat i snim.(aby treba potak nerikal ze mas 20% seslapnutej pedal a spinac volnobehu nebyl porad jeste sepnutej)
Na diagnostice v bloku merenejch hodnot motoru vidis, mimo jine, i uhel a napetovou uroven pro nastaveni skrtici klapky...uz si to moc nepamatuju ale jestli je na V6 i spinac volnobehu je potreba pri nastavovani pocitat i snim.(aby treba potak nerikal ze mas 20% seslapnutej pedal a spinac volnobehu nebyl porad jeste sepnutej)