čau chlapi
Opět další problém mam exclusivku 2.5TD a občas se stane jak je hlavní panel na topení jak se nastavuje teplota ofuk oken a vnitřní nebo vnější okruh tak se stává že si občas dělá co chce nereaguje na čudliky a někdy i sám vypne a nedá se zapnout musim vypnout a zapnout motor nevíte co stim.
čau chlapi
Opět další problém mam exclusivku 2.5TD a občas se stane jak je hlavní panel na topení jak se nastavuje teplota ofuk oken a vnitřní nebo vnější okruh tak se stává že si občas dělá co chce nereaguje na čudliky a někdy i sám vypne a nedá se zapnout musim vypnout a zapnout motor nevíte co stim.
Zdravím, mám ten samý problém, pokud někdo ví, co s tím, prosím napište. Budu vděčný za jakoukoli radu.
Děkuji.
Zdravím, mám ten samý problém:-((((, pokud někdo ví, co s tím, prosím napište. Budu vděčný za jakoukoli radu.
Děkuji.
Aj ja som zaregistroval problémy. Hneď po zapnutí kľúča do 2.polohy mi zopne klíma ( rozsvieti sa ledka, hoci chladenie nie je funkčné) keď ho vypnem a naštartujem opäť sa spustí a nastavenie teploty si robi hogo-fogo. Mám automatickú klímu. Keď je nastavená teplota 15°C ešte je to ako tak, ale stačí navoliť požadovanú teplotu 16°C a kúrenie vypeckuje naplno.
Aj ja som zaregistroval problémy. Hneď po zapnutí kľúča do 2.polohy mi zopne klíma ( rozsvieti sa ledka, hoci chladenie nie je funkčné) keď ho vypnem a naštartujem opäť sa spustí a nastavenie teploty si robi hogo-fogo. Mám automatickú klímu. Keď je nastavená teplota 15°C ešte je to ako tak, ale stačí navoliť požadovanú teplotu 16°C a kúrenie vypeckuje naplno.
Nevím, kde je zrada. Nastartuju a displej včetně diod se rozsvítí, vše funguje jak normálně, ale asi tak po třech sekundách všechno zhasne a ventilátor se snad ani netočí. Jako kdyby kostra byla někde špatná, nebo se zahříval kontakt a při zahřátí se rozpojil.
Nevím, kde je zrada. Nastartuju a displej včetně diod se rozsvítí, vše funguje jak normálně, ale asi tak po třech sekundách všechno zhasne a ventilátor se snad ani netočí. Jako kdyby kostra byla někde špatná, nebo se zahříval kontakt a při zahřátí se rozpojil.
je to jednoduchý měl jsem zkrat na motorku co snímá teplotu nachází ve stropním světle a má na starosti tento panel stačí když to stropní světlo s tim motorkem namontuje někdo blbě a skřípne kabliky mezi plast a kov, opravil sem to a vše již funguje.
je to jednoduchý měl jsem zkrat na motorku co snímá teplotu nachází ve stropním světle a má na starosti tento panel stačí když to stropní světlo s tim motorkem namontuje někdo blbě a skřípne kabliky mezi plast a kov, opravil sem to a vše již funguje.:palec
zkusím na to mrknout ... kdyby měl ještě někdo nějakej nápad, pište.
Mě napadla ještě vadná spínačka, protože dneska mi panel topení šel cestou do práce i z práce naprosto bez problému. Nechápu to. Je to nevyzpytatelné.
zkusím na to mrknout ... kdyby měl ještě někdo nějakej nápad, pište.
Mě napadla ještě vadná spínačka, protože dneska mi panel topení šel cestou do práce i z práce naprosto bez problému. Nechápu to. Je to nevyzpytatelné.
Týden mi panel topení fungoval jak hodinky, a teď najednou z ničeho nic po nastartování chvilku svítí, a pak uplně zhasne asi je to závislé na aktuálním počasí a dění v evropě
Týden mi panel topení fungoval jak hodinky, a teď najednou z ničeho nic po nastartování chvilku svítí, a pak uplně zhasne :-(((( asi je to závislé na aktuálním počasí a dění v evropě :D
Nevím teda, jestli tu někde je odpověď či není, ale mě ten panel přestal fungovat, když jsem zapnul ventilátor na maximum.
Tenkrát jsem našel odpověď na citroeňáckém foru, že dělá problém vypálená pojistkovka před baterií v motorovém prostoru a skutečně to tak bylo. Rozebrat ji, očistit kontakty a složit. Nic těžkého. Pak prý taky projít a zkontrolovat kostry.
Nevím teda, jestli tu někde je odpověď či není, ale mě ten panel přestal fungovat, když jsem zapnul ventilátor na maximum.
Tenkrát jsem našel odpověď na citroeňáckém foru, že dělá problém vypálená pojistkovka před baterií v motorovém prostoru a skutečně to tak bylo. Rozebrat ji, očistit kontakty a složit. Nic těžkého. Pak prý taky projít a zkontrolovat kostry. ;-)
Teď mi topení zas jako zázrakem začalo fungovat. Tak jsem se na radu mrknul do pojistkové krabičky u akumulátoru, a co jsem neviděl, jedna pojistka byla uplně "rozteklá". Kontakt měla a drát nebyl přetrhnutý, ale ten plast byl uplně roztopený a přilepený ke krabičce. Tak jsem pojistku vytáhl a topení nefungovalo vůbec. Byla tam 40 pojiska, dal jsem tam 30 a topení frčí jako nové. Uvidíme časem, jestli se opět roztopí nebo ne. Každopádně děkuji za radu
Teď mi topení zas jako zázrakem začalo fungovat. Tak jsem se na radu mrknul do pojistkové krabičky u akumulátoru, a co jsem neviděl, jedna pojistka byla uplně "rozteklá". Kontakt měla a drát nebyl přetrhnutý, ale ten plast byl uplně roztopený a přilepený ke krabičce. Tak jsem pojistku vytáhl a topení nefungovalo vůbec. Byla tam 40 pojiska, dal jsem tam 30 a topení frčí jako nové. Uvidíme časem, jestli se opět roztopí nebo ne. Každopádně děkuji za radu :)
Ono by to chtělo tu pojistkovku rozebrat a očistit, pokud se nechce shánět jiná. Není to ale nic složitého. Na krytu baterie to drží dvěma šrouby M6, pak vytahat konektory vedoucí do pojistkovky (je lépe si to vyfotit, není označené kam co patří, byť by to mělo být teoreticky jedno, když sedne konektor, ale dle mého názoru je lepší to vrátit na původní místo (nesedělo by pak univerzální rozložení pojistkovky např. z návodu k obsluze), částečně odkrytovat a odšroubovat dvě matky M6 z boku (předpokládám, kostry - nekoukal jsem, kam vedou), odkrytovat celou pojistkovku.
Jsou tam vidět patice na pojistky, tak je očistit (šmirglem se tam dostává blbě, ale jde to - lépe nějakým jemnějším) a lehce přihnout k sobě, aby měla pojistka dobrý kontakt. Ale hlavně aby nebyly opálené a bude to fachat opravdu jak za mlada.
Ono by to chtělo tu pojistkovku rozebrat a očistit, pokud se nechce shánět jiná. Není to ale nic složitého. Na krytu baterie to drží dvěma šrouby M6, pak vytahat konektory vedoucí do pojistkovky (je lépe si to vyfotit, není označené kam co patří, byť by to mělo být teoreticky jedno, když sedne konektor, ale dle mého názoru je lepší to vrátit na původní místo (nesedělo by pak univerzální rozložení pojistkovky např. z návodu k obsluze), částečně odkrytovat a odšroubovat dvě matky M6 z boku (předpokládám, kostry - nekoukal jsem, kam vedou), odkrytovat celou pojistkovku.
Jsou tam vidět patice na pojistky, tak je očistit (šmirglem se tam dostává blbě, ale jde to - lépe nějakým jemnějším) a lehce přihnout k sobě, aby měla pojistka dobrý kontakt. Ale hlavně aby nebyly opálené a bude to fachat opravdu jak za mlada. :-P