Ahoj.
Tak mám vyměněno téměř vše na př. nápravě. Brzdové kotouče mám bohužel ty větší, tak byl problém je sehnat, ale nakonec se podařilo. Potřebuji ještě vyměnit lanovody ruční brzdy a nevím, jak na to. Nedělal to už někdo jen tak doma bez servisu? Nemáte nějakou radu, jak to namontovat a hlavně jak se k tomu na spodku dostat aniž by se musel nahoře odstrojit kus motoru? Bohužel to není stejné jako u jiného auta, třeba Xantie nebo BX, AX. Tam to vyměnit nikdy nebyl problém, ale tady jsme ty lanovody nikdy neměnili. Prosím tedy o radu, jak na to. Díky za případnou pomoc. Ps. zas mi auto někdo venku odřel.
Ahoj.
Tak mám vyměněno téměř vše na př. nápravě. Brzdové kotouče mám bohužel ty větší, tak byl problém je sehnat, ale nakonec se podařilo. Potřebuji ještě vyměnit lanovody ruční brzdy a nevím, jak na to. Nedělal to už někdo jen tak doma bez servisu? Nemáte nějakou radu, jak to namontovat a hlavně jak se k tomu na spodku dostat aniž by se musel nahoře odstrojit kus motoru? Bohužel to není stejné jako u jiného auta, třeba Xantie nebo BX, AX. Tam to vyměnit nikdy nebyl problém, ale tady jsme ty lanovody nikdy neměnili. Prosím tedy o radu, jak na to. Díky za případnou pomoc. Ps. zas mi auto někdo venku odřel.:-(
Tak zrovna na xmku je to jednodušší, než na xa. Tady se nemusí sundavat velké tepelné stínění z výfuku nebo si na 3x zlomit a nechat pořezat ruku... Stačí sundat pod autem malé tepelné stínění, které drží dvěma matkami M6 přímo na “domečku“, kde se sbíhají oba lanovody a pak je to stejné, jako u Xantie apod. Ani nemusíš sundavat domeček z kastle (3xM6 matka), byť je ta manipulace s lanovody o něco jednodušší.
Ale nejsem si jistý u BX, ale u Xantie je tohle velmi, velmi podobné. Jediný pořádný rozdíl mezi xm a xa jsem třeba na brzdových třmenech našel ve velikosti. Ten domeček na rozdvojení lanovodů ke kolům jsem pořádně na xa neviděl, neboť jsem nikdy nesundaval stínění výfuku a dalo se to taky v pohodě. Akorát poprvé trochu rozřezané ruce. Na xm je to oproti xa naprosto v klidu. S motorem vůbec nemusíš nic dělat, jen si sundej kryt pod motorem, hestli ho tam máš, s ním se to dělá dost blbě...
Tak zrovna na xmku je to jednodušší, než na xa. Tady se nemusí sundavat velké tepelné stínění z výfuku nebo si na 3x zlomit a nechat pořezat ruku... Stačí sundat pod autem malé tepelné stínění, které drží dvěma matkami M6 přímo na “domečku“, kde se sbíhají oba lanovody a pak je to stejné, jako u Xantie apod. Ani nemusíš sundavat domeček z kastle (3xM6 matka), byť je ta manipulace s lanovody o něco jednodušší.
Ale nejsem si jistý u BX, ale u Xantie je tohle velmi, velmi podobné. Jediný pořádný rozdíl mezi xm a xa jsem třeba na brzdových třmenech našel ve velikosti. Ten domeček na rozdvojení lanovodů ke kolům jsem pořádně na xa neviděl, neboť jsem nikdy nesundaval stínění výfuku a dalo se to taky v pohodě. Akorát poprvé trochu rozřezané ruce. Na xm je to oproti xa naprosto v klidu. :-) S motorem vůbec nemusíš nic dělat, jen si sundej kryt pod motorem, hestli ho tam máš, s ním se to dělá dost blbě...
Díky za pomoc. Lanovody jsou už na autě, ještě se to musí seřídit. Už i kotouče jsou namontované, zbývá to vše zkompletovat, stk a hurá jezdit.
Díky za pomoc. Lanovody jsou už na autě, ještě se to musí seřídit. Už i kotouče jsou namontované, zbývá to vše zkompletovat, stk a hurá jezdit.:-)