já jsem měla podobný problém, do rána za cca 10 hodin ubylo asi 0,05 ampér ( případně si desetinnou čárku upravte, já už nevím přesně ) a problém byl v kontaktu u zpětného zrcátka v autě, já nemám klasické dálkové otvírání dveří,ale infraovládání, to je klíč tzv. rybička, která se nasměruje na příjem nad zpětné zrcátko a tam se jaksi zdrcly dráty a furtumfurt si odebíraly proud, palubovka se musela kompleto rozebrat a natáhl se nový drát, kdybych to třeba nechtěla opravit,tak bych otevírala vrata pouze ručně, páč by se to muselo u zrcátka odpojit
takže ráno býval trochu problém se startováním, ale stačilo kladívkem lehce poklepat na startér, Xemku se rozbřesklo a zase se vesele rozjelo..
já jsem měla podobný problém, do rána za cca 10 hodin ubylo asi 0,05 ampér ( případně si desetinnou čárku upravte, já už nevím přesně ) a problém byl v kontaktu u zpětného zrcátka v autě, já nemám klasické dálkové otvírání dveří,ale infraovládání, to je klíč tzv. rybička, která se nasměruje na příjem nad zpětné zrcátko a tam se jaksi zdrcly dráty a furtumfurt si odebíraly proud, palubovka se musela kompleto rozebrat a natáhl se nový drát, kdybych to třeba nechtěla opravit,tak bych otevírala vrata pouze ručně, páč by se to muselo u zrcátka odpojit
takže ráno býval trochu problém se startováním, ale stačilo kladívkem lehce poklepat na startér, Xemku se rozbřesklo a zase se vesele rozjelo..
V baterce problem neni ... delalo mi to i u te predchozi. A uz davno jsem tu napsal, ze kdyz mi to udelalo u teto poprve, tak jsem ji vytahl z auta .. plne nabil na nejakych 13,5 V, dal do auta...pridelal kostru... a promeril proud mezi svorkou + a kabelem ... a byl tam odber nulanulaprd..par miliamper, coz baterku vybije mozna za nejaky ten mesic. Spravne tady kdosi poznamenal, ze jsem psal o tom, ze to je neco, co se zrejme sepne jen obcas a nemusi mit pro to zapnuty klicek zapalovani.... proto jsem podezrival cidlo sahar, ze by to mohlo obcas nekolikrat denne spustit sahary, ale nikdy jsem to neslysel, kdyz jsem sel okolo.
V baterce problem neni ... delalo mi to i u te predchozi. A uz davno jsem tu napsal, ze kdyz mi to udelalo u teto poprve, tak jsem ji vytahl z auta .. plne nabil na nejakych 13,5 V, dal do auta...pridelal kostru... a promeril proud mezi svorkou + a kabelem ... a byl tam odber nulanulaprd..par miliamper, coz baterku vybije mozna za nejaky ten mesic. Spravne tady kdosi poznamenal, ze jsem psal o tom, ze to je neco, co se zrejme sepne jen obcas a nemusi mit pro to zapnuty klicek zapalovani.... proto jsem podezrival cidlo sahar, ze by to mohlo obcas nekolikrat denne spustit sahary, ale nikdy jsem to neslysel, kdyz jsem sel okolo.
@ autodiagnostika:
Ne, my namontujeme měření se zaznamenaváným maximem. To by se mu tady hodilo, ne?
@ autodiagnostika:
:-) Ne, my namontujeme měření se zaznamenaváným maximem. To by se mu tady hodilo, ne? :-)
logicky bych sel po sjendotkach ktere jsou pod salim napetim i po vypnuti klicku...tj treba hydroactiv,autoradio,autoalarm (pokud je),spinac osvetleni atd...
no to jo
logicky bych sel po sjendotkach ktere jsou pod salim napetim i po vypnuti klicku...tj treba hydroactiv,autoradio,autoalarm (pokud je),spinac osvetleni atd...
Jo, logicky bych po tom šel taky, ale jen nevím, jak bys to hledal, když na baterce v klidu nenaměříš téměř nic. Pokud teda nechceš jít po drátech a párat ty svazky, jestli tam není nějaká zrada. Já bych asi "jen" vytáhl pojistky a postupně po nějaké době tyhle obvody připínal. A až bych narazil na ten správný, tak na ten se pak zaměřil. Ale myslím, že tu bylo napsané dost, záleží na extranickovi, jaký postup zvolí.
:-) Jo, logicky bych po tom šel taky, ale jen nevím, jak bys to hledal, když na baterce v klidu nenaměříš téměř nic. Pokud teda nechceš jít po drátech a párat ty svazky, jestli tam není nějaká zrada. Já bych asi "jen" vytáhl pojistky a postupně po nějaké době tyhle obvody připínal. A až bych narazil na ten správný, tak na ten se pak zaměřil. Ale myslím, že tu bylo napsané dost, záleží na extranickovi, jaký postup zvolí.
Já si myslim, že do tý doby než se Extranick nenapíše kolik milířů naměřil tak se nehnem z místa. A můžem bádat jak klidně rok.
Já si myslim, že do tý doby než se Extranick nenapíše kolik milířů naměřil tak se nehnem z místa. A můžem bádat jak klidně rok. :-)
Panove ... zacina se z toho stavat pomalu flameware . Jak naznacil Plechr ... je problem najit zavadu, kdyz po pripojeni baterky je namerena temer nula odber. Opravdu by mi bodlo neco, co by merilo potom pripadny vyssi odber, prip. mne na to nejak upozornilo, abych prisel k autu a zjistil, co se deje. Coz bohuzel vzhledem k velkemu startovacimu odberu normalne nelze .. mysleno dat tam nejaky snimaci odpor a na nem merit.
Metoda vytahnuti pojistek je sice hezka, ale mam obavu, ze treba ta zavada vznikne behem provozu vozidla a projevi se az po odstaveni a odpojenim baterie se pripadny obvod prerusi a uz je zase vse ok. Cili vyndani pojistek by mozna zpusobilo totez, takze by se zavada nemusela projevit. Navic se ten "skodny odber" zrejme projevuje jen obcas, protoze pri zkusebnim odpojeni baterky a zmereni proudu zase nebylo nic. Cili .. Romane... co kdyz vyhodim pojistky .... pripnu baterku pres merak, pak zacnu pridavat pojistky a ono se to neprojevi .. co pak ?
Jsem slaboproudy elektrotechnik, takze zaklady mam a vymyslet elektriku do auta umim taky, ale tohle je na mne trosku moc. Kdybych zmeril nejaky vadny odber, tak to dokazu taky lokalizovat, ale co kdyz je to treba vadnej H-ventil, kterej mi pak po vypnuti klicku zustane viset (nevim, zda jde pres klicek) a jakmile vytahnu pojistku, ci odpojim baterku (abych ji mohl pripojit pres merak) .. zkratka..rozpojim obvod, tak se on taky vrati a zmerim pak kulovy .
Proto jsem tady poslal tu zadost, zda uz se to nekomu nestalo, aby mne nejak navedl, kde to hledat ...anebo rekl, ktere spotrebice mohou toto zpusobit i kdyz uz je klicek zapalovani davno venku. Autoradio jsem uz z tohoto vyhodil, autoalarm nemam (pokud nemyslite standardni blokovaci zarizeni XM), zadne jine doplnky tam nemam.... zkratka seznam spotrebicu, cidel, relatek, ktere jsou pod stalym napetim bez klicku a mohli by to nahodne udelat.
Panove ... zacina se z toho stavat pomalu flameware :-). Jak naznacil Plechr ... je problem najit zavadu, kdyz po pripojeni baterky je namerena temer nula odber. Opravdu by mi bodlo neco, co by merilo potom pripadny vyssi odber, prip. mne na to nejak upozornilo, abych prisel k autu a zjistil, co se deje. Coz bohuzel vzhledem k velkemu startovacimu odberu normalne nelze .. mysleno dat tam nejaky snimaci odpor a na nem merit.
Metoda vytahnuti pojistek je sice hezka, ale mam obavu, ze treba ta zavada vznikne behem provozu vozidla a projevi se az po odstaveni a odpojenim baterie se pripadny obvod prerusi a uz je zase vse ok. Cili vyndani pojistek by mozna zpusobilo totez, takze by se zavada nemusela projevit. Navic se ten "skodny odber" zrejme projevuje jen obcas, protoze pri zkusebnim odpojeni baterky a zmereni proudu zase nebylo nic. Cili .. Romane... co kdyz vyhodim pojistky .... pripnu baterku pres merak, pak zacnu pridavat pojistky a ono se to neprojevi .. co pak ?
Jsem slaboproudy elektrotechnik, takze zaklady mam a vymyslet elektriku do auta umim taky, ale tohle je na mne trosku moc. Kdybych zmeril nejaky vadny odber, tak to dokazu taky lokalizovat, ale co kdyz je to treba vadnej H-ventil, kterej mi pak po vypnuti klicku zustane viset (nevim, zda jde pres klicek) a jakmile vytahnu pojistku, ci odpojim baterku (abych ji mohl pripojit pres merak) .. zkratka..rozpojim obvod, tak se on taky vrati a zmerim pak kulovy :-(.
Proto jsem tady poslal tu zadost, zda uz se to nekomu nestalo, aby mne nejak navedl, kde to hledat ...anebo rekl, ktere spotrebice mohou toto zpusobit i kdyz uz je klicek zapalovani davno venku. Autoradio jsem uz z tohoto vyhodil, autoalarm nemam (pokud nemyslite standardni blokovaci zarizeni XM), zadne jine doplnky tam nemam.... zkratka seznam spotrebicu, cidel, relatek, ktere jsou pod stalym napetim bez klicku a mohli by to nahodne udelat.
No, pokud by to bylo tak, že zůstane viset nějaký odběr a po rozpojení se vypne, tak nejdřív namontuj měřák do série s kabelem od baterky a potom ten hlavní kabel odpoj. Prostě abys nepřerušil obvod. Jen bacha, aby to ampérmetr vydržel. Pokud se baterka vybije tak rychle, tak tam asi poteče něco víc, než 0,00prd.
Ale nevím, co Ti tady mám radit, já jsem obyčejný silnoproudař a na hledání poruch na 22 kV máme v práci nejspíš jiné postupy než na poruchy v autoelektrice.
Jinak s tou pojistkou. Pokud vyndáš po jízdě pojistky třeba pro jednotku Hydractivu a za dva dny to bude v pohodě, tak víš s jistotou, že to dělá právě ona a můžeš se na ní zaměřit. Tak nějak jsem to myslel.
No, pokud by to bylo tak, že zůstane viset nějaký odběr a po rozpojení se vypne, tak nejdřív namontuj měřák do série s kabelem od baterky a potom ten hlavní kabel odpoj. Prostě abys nepřerušil obvod. Jen bacha, aby to ampérmetr vydržel. :-) Pokud se baterka vybije tak rychle, tak tam asi poteče něco víc, než 0,00prd.
Ale nevím, co Ti tady mám radit, já jsem obyčejný silnoproudař a na hledání poruch na 22 kV máme v práci nejspíš jiné postupy než na poruchy v autoelektrice.
Jinak s tou pojistkou. Pokud vyndáš po jízdě pojistky třeba pro jednotku Hydractivu a za dva dny to bude v pohodě, tak víš s jistotou, že to dělá právě ona a můžeš se na ní zaměřit. Tak nějak jsem to myslel.
Pokud ti de v 1 fázi jenom o to, zjistit kolik to žere a kdy to žere, napadá mně použít "obyčejný" multimetr s propojením na PC. Mám prastarého Metexa s RS 232, který to má. Na PC to pak zapisuje graf, kde vidíš čas a odběr.. Skus mrknout jestli v nějakém Hypermarketu něco takového nemají a stylem "fuj to nechcu" koupit, poměřit - vrátit.
Pokud ti de v 1 fázi jenom o to, zjistit kolik to žere a kdy to žere, napadá mně použít "obyčejný" multimetr s propojením na PC. Mám prastarého Metexa s RS 232, který to má. Na PC to pak zapisuje graf, kde vidíš čas a odběr.. Skus mrknout jestli v nějakém Hypermarketu něco takového nemají a stylem "fuj to nechcu" koupit, poměřit - vrátit.
Jenom se ještě zeptám jestli ti to dělí pouze pokud auto pár dní stojí nebo i třeba po 14 dnech ježdění? Nepadlo mě že by jsi mohly mít slabší altík a ten by nestačil dobíjet. protože že by se samo někde něco zaplo a pak vyplo se mi nezdá. Ale mýlit se může každý
Jenom se ještě zeptám jestli ti to dělí pouze pokud auto pár dní stojí nebo i třeba po 14 dnech ježdění? Nepadlo mě že by jsi mohly mít slabší altík a ten by nestačil dobíjet. protože že by se samo někde něco zaplo a pak vyplo se mi nezdá. Ale mýlit se může každý :-D
Mně to dělá také rok jsem po tom pátral a výzkum jsem
ukončil těch činitelů je několik,radio,alarm,ventil.Nyní
to dělám tak
,že je připojena neustále udržovací nabíječka
Mně to dělá také rok jsem po tom pátral a výzkum jsem
ukončil těch činitelů je několik,radio,alarm,ventil.Nyní
to dělám tak
,že je připojena neustále udržovací nabíječka
Myslíš takový ten solární panýlek od Conrad Electronic? Opravdu to funguje? Pokud vím, tak to má proud cca 135 mA při 15 voltech.
Myslíš takový ten solární panýlek od Conrad Electronic? Opravdu to funguje? Pokud vím, tak to má proud cca 135 mA při 15 voltech.
Konecne jsem se pohnul u teto problematiky, opravil jsem multimetr a zjistil, ze pri vytazenem klicku je odber z baterky neco pres 0,5 A, coz znamena 0,5Ah .. za den 12 Ah, takze to celkem spolehlive po tydnu vybije baterku. Po vytazeni pojistky c.34 proud klesnul na cca 5mA..0,005A, coz uz bych bral jako normalni klidovy odber elektroniky. Tato pojistka je podle navodu na ... privod proudu hydraulickeho odpruzeni, centralni zamykani. Takze kde ted hledat dal ? Ventil ?
Jinak po zapnuti klicku (bez startovani) stoupne odber nad 10 A. To by mne zajimalo, co tam tolik zere, kdyz se starter netoci a sahary taky jeste neseply a cerpadlo benzinu utichlo.
Diky za pripadne postrehy.
Konecne jsem se pohnul u teto problematiky, opravil jsem multimetr a zjistil, ze pri vytazenem klicku je odber z baterky neco pres 0,5 A, coz znamena 0,5Ah .. za den 12 Ah, takze to celkem spolehlive po tydnu vybije baterku. Po vytazeni pojistky c.34 proud klesnul na cca 5mA..0,005A, coz uz bych bral jako normalni klidovy odber elektroniky. Tato pojistka je podle navodu na ... privod proudu hydraulickeho odpruzeni, centralni zamykani. Takze kde ted hledat dal ? Ventil ?
Jinak po zapnuti klicku (bez startovani) stoupne odber nad 10 A. To by mne zajimalo, co tam tolik zere, kdyz se starter netoci a sahary taky jeste neseply a cerpadlo benzinu utichlo.
Diky za pripadne postrehy.
podle vseho to je jak jsem ti psal ze nejaka jednotka ma vyssi odber...vypada to ze by jsi mohl mit prostreleny tranzistor na ovladani H-ventilu...i kdyz 10A je celkem dost velkej proud i na H ventil.....mohl by to delat i motor v ABS....je potreba to projit.....
zkus odpojit jednotku hydroactivu a potom zmer jak klidovy tak proud po zapnuti klicku a uvidis...
podle vseho to je jak jsem ti psal ze nejaka jednotka ma vyssi odber...vypada to ze by jsi mohl mit prostreleny tranzistor na ovladani H-ventilu...i kdyz 10A je celkem dost velkej proud i na H ventil.....mohl by to delat i motor v ABS....je potreba to projit.....
zkus odpojit jednotku hydroactivu a potom zmer jak klidovy tak proud po zapnuti klicku a uvidis...
Tak jsem zjistil, ze kdyz odpojim levy konektor (pri pohledu z predu auta) na jednotce hydractivu, tak klesne odber z 350mA zhruba na 10mA ... zrejme je tedy neco s H-ventilem. Za kolik se da sehnat a kde ??? Nemyslim uplne novy za xxx tisic..
Tak jsem zjistil, ze kdyz odpojim levy konektor (pri pohledu z predu auta) na jednotce hydractivu, tak klesne odber z 350mA zhruba na 10mA ... zrejme je tedy neco s H-ventilem. Za kolik se da sehnat a kde ??? Nemyslim uplne novy za xxx tisic..
protoze nevidim ze ktereho roku mas xm ,tak si typnu ze mas stary model...zkusil bych nejdriv odpojit H-ventil pod autem a na jednotce vse pripojil jak ma byt.... misto H-ventilu bych pripojil zarovku ...vypni zapalovani zavri auto a koukej na zarovku...pokud ani po cca minute nezhasne bude pravdepodobne prorazenej spinaci tranzistor v jednotce
protoze nevidim ze ktereho roku mas xm ,tak si typnu ze mas stary model...zkusil bych nejdriv odpojit H-ventil pod autem a na jednotce vse pripojil jak ma byt.... misto H-ventilu bych pripojil zarovku ...vypni zapalovani zavri auto a koukej na zarovku...pokud ani po cca minute nezhasne bude pravdepodobne prorazenej spinaci tranzistor v jednotce
Mám dotaz a nechce se mi zakládat nové téma. Ono to tak trochu souvisí.. Měl sem problémy s baterkou, tak sem rozbil prase a koupil sem novou (Banner UniBull 80Ah) Porat se mi to jaksi nezdalo a zjistil sem ze mi XM "zniceho nic" malo dobiji.. Nameril sem jenom 12,8V. Kdyz je ale studene, tak ma správně +/- 13,85V a to i se světlama a vším možným zaplým. Nevíte někdo čim to muze byt? Samozdrejmě asi alternátorem.. ale jestli uhliky ci co.. Nestalo se vám to už někomu? (klíňák je naplý) Dík za info.
Mám dotaz a nechce se mi zakládat nové téma. Ono to tak trochu souvisí.. :( Měl sem problémy s baterkou, tak sem rozbil prase a koupil sem novou (Banner UniBull 80Ah) Porat se mi to jaksi nezdalo a zjistil sem ze mi XM "zniceho nic" malo dobiji.. Nameril sem jenom 12,8V. Kdyz je ale studene, tak ma správně +/- 13,85V a to i se světlama a vším možným zaplým. Nevíte někdo čim to muze byt? Samozdrejmě asi alternátorem.. :) ale jestli uhliky ci co.. Nestalo se vám to už někomu? (klíňák je naplý) Dík za info.
Takže, odpovím si sám...
Jelikož trochu tekl olej z pod víka ventilů, tak byl alternátor celý zaprcaný od mastnoty.. Rozdělal sem ho asi dvě hodiny čistil, dal zpátky a "skoro" OK, zjištoval sem dál proč jenom "skoro OK" a přišel sem na špatnou kostru.. Kabl mezi baterkou a motorem měl špatný kontakt. Teď je vše OK..
Takže, odpovím si sám...
Jelikož trochu tekl olej z pod víka ventilů, tak byl alternátor celý zaprcaný od mastnoty.. Rozdělal sem ho asi dvě hodiny čistil, dal zpátky a "skoro" OK, zjištoval sem dál proč jenom "skoro OK" a přišel sem na špatnou kostru.. Kabl mezi baterkou a motorem měl špatný kontakt. Teď je vše OK.. :)