Známému na Y3 V6 praskla trubka od hydročerpadla. Namontoval jinou, dolil LHM, nalil ji i do čerpadla, nic jiného s tím údajně nedělal, ale auto se nechce zvednout. Při povolení šroubu u aku koule tam LHM teče proudem, ale všechna se vrací zpět do nádržky - nejde ani do odpružení, ani do diravi, ani do brzd. Napadá někoho, co by s tím mohlo být?
Známému na Y3 V6 praskla trubka od hydročerpadla. Namontoval jinou, dolil LHM, nalil ji i do čerpadla, nic jiného s tím údajně nedělal, ale auto se nechce zvednout. Při povolení šroubu u aku koule tam LHM teče proudem, ale všechna se vrací zpět do nádržky - nejde ani do odpružení, ani do diravi, ani do brzd. Napadá někoho, co by s tím mohlo být?
Sací hadičku odpojit od nádržky nastartovat a lít kapalinu přímo do čerpadla a to dělat tak dlouho až se chytne.
Sací hadičku odpojit od nádržky nastartovat a lít kapalinu přímo do čerpadla a to dělat tak dlouho až se chytne.
Možná se zeptám blbě, ale co to dělá při dotažení šroubu na regulátoru. Opravdu nedělal nic s regulátorem? Znám případ, kdy jeden nejmenovaný stále zalíval a zalíval. Nikam to nevedlo, nakonec z něj vypadlo, že rozebral regulátor, vypadla " nějaká" kulička, ale jelikož jí nemohl najít, jak vystřelila, tak tam dal šroub bez ní. No a pak odvzdušňoval a odvzdušňoval a ..............
Tohle by sedělo přesně na nedotažený šroub regulátoru.
Nebo v případě, že je dotažený, trošku povolit u čerpadla tu tlakovou trubku, jen tak, aby začala mírně vytékat LHM a sledovat, jestli z toho nejdou bublinky.
Možná se zeptám blbě, ale co to dělá při dotažení šroubu na regulátoru. :-) Opravdu nedělal nic s regulátorem? Znám případ, kdy jeden nejmenovaný stále zalíval a zalíval. Nikam to nevedlo, nakonec z něj vypadlo, že rozebral regulátor, vypadla " nějaká" kulička, ale jelikož jí nemohl najít, jak vystřelila, tak tam dal šroub bez ní. No a pak odvzdušňoval a odvzdušňoval a ..............:-)
Tohle by sedělo přesně na nedotažený šroub regulátoru.
Nebo v případě, že je dotažený, trošku povolit u čerpadla tu tlakovou trubku, jen tak, aby začala mírně vytékat LHM a sledovat, jestli z toho nejdou bublinky.
Zdravim, ono už zní divně že praskla trubka od čerpadla. Jestli praskla velkým tlakem, tak to znamená že se seknul regulátor a tlakoval systém a tlakoval a tlakovla až praskla trubka. A nemuselo to přežít čerpadlo. Třeba oleje čerpá, ale nedokáže udělat tlak. Jo a ten šroub na regulátoru se povoluje max. o půl otáčky. A nebo může být regulátor v háji. Když se se sekne dobře tak může být jako průtokáč. Ve zkratce: Můžou být jen tři věci. Špatné čerpadlo, špatný regulátor a nebo čerpadlo které si neumí nasát a to bývaj čerpadla před smrtí. Nic jiního tam neni.
Zdravim, ono už zní divně že praskla trubka od čerpadla. Jestli praskla velkým tlakem, tak to znamená že se seknul regulátor a tlakoval systém a tlakoval a tlakovla až praskla trubka. A nemuselo to přežít čerpadlo. Třeba oleje čerpá, ale nedokáže udělat tlak. Jo a ten šroub na regulátoru se povoluje max. o půl otáčky. A nebo může být regulátor v háji. Když se se sekne dobře tak může být jako průtokáč. Ve zkratce: Můžou být jen tři věci. Špatné čerpadlo, špatný regulátor a nebo čerpadlo které si neumí nasát a to bývaj čerpadla před smrtí. Nic jiního tam neni.
To se mi stalo taky když jsem měnil hadici přímo z čepadla a stačilo při puštěném motoru sundat na chvíli hadici čerpadlo si nasálo LHM trošku jí vyšplouchlo a pak opět nasadit hadici a byl klid. podle mě čerpadlo nepřetlačilo tak velkou vzduchovou bublinu jinak si to neumim vyložit.
To se mi stalo taky když jsem měnil hadici přímo z čepadla a stačilo při puštěném motoru sundat na chvíli hadici čerpadlo si nasálo LHM trošku jí vyšplouchlo a pak opět nasadit hadici a byl klid. podle mě čerpadlo nepřetlačilo tak velkou vzduchovou bublinu jinak si to neumim vyložit.
No jo, ale tohle čerpadlo evidentně tlačí, alespoň do vratných trubek určitě ... Ale vlastně jsem tomu známému radil něco podobného - totiž nalít LHM do čerpadla i z druhé strany. Od té doby se neozval, tak to třeba pomohlo ...
No jo, ale tohle čerpadlo evidentně tlačí, alespoň do vratných trubek určitě ... Ale vlastně jsem tomu známému radil něco podobného - totiž nalít LHM do čerpadla i z druhé strany. Od té doby se neozval, tak to třeba pomohlo ...
no Dane ta trubka mu mohla prasknout vybracema nebo spatnym zachazenim....vis sam ze kdyz nema vsechny uchyty nebo je nekdo da jinak ta trubka to nepochopi je relativne krehka
to ze to nezvedne a predtim to 100% slo uz jsem zazil nekolikrat pri vymenach LHM...a na 90% to bylo vzdy cerpadlo a 10% lidskej faktor ...uz jsem videl i cerpadlo do kterejch jsi mohl lit treba hodinu a stejne uz nenatlacila.....
no Dane ta trubka mu mohla prasknout vybracema nebo spatnym zachazenim....vis sam ze kdyz nema vsechny uchyty nebo je nekdo da jinak ta trubka to nepochopi je relativne krehka :-(
to ze to nezvedne a predtim to 100% slo uz jsem zazil nekolikrat pri vymenach LHM...a na 90% to bylo vzdy cerpadlo a 10% lidskej faktor :)...uz jsem videl i cerpadlo do kterejch jsi mohl lit treba hodinu a stejne uz nenatlacila.....
Dík všem za rady. Z toho dotyčného dnes vypadlo, že náhradu prasklé trubky nesehnal, tak konec té staré uřízl a nechal na ni nabastlit nějaký paskvil se závitem (trubka byla prasklá kousek od regulátoru) a napojil to takhle ... nicméně vadit by to snad nemuselo. Jinak šroub u regulátoru samozřejmě vyšrouboval celý, ale to už prý bylo auto cca 30 minut nastartované a ani se nehlo a žádné vypadávající kuličky si přitom nevšiml (což neznamená, že nevyletěla, že jo).
Dík všem za rady. Z toho dotyčného dnes vypadlo, že náhradu prasklé trubky nesehnal, tak konec té staré uřízl a nechal na ni nabastlit nějaký paskvil se závitem (trubka byla prasklá kousek od regulátoru) a napojil to takhle ... nicméně vadit by to snad nemuselo. Jinak šroub u regulátoru samozřejmě vyšrouboval celý, ale to už prý bylo auto cca 30 minut nastartované a ani se nehlo a žádné vypadávající kuličky si přitom nevšiml (což neznamená, že nevyletěla, že jo).
Hele, zaráží mě, jak píšeš, že tam něco nabastlil a taky, že šroub na regulátoru vyšrouboval celý, když už auto měl nastartované. Pokud by čerpadlo tlačilo klasicky, tak ho LHM při tom vytažení šroubu totálně zleje. Tak bych tipnul, že jak tam něco bastlil, tak to nějakým bordelem téměř v regulátoru ucpal, a teď mu to nechce natlačit.
No a i kdyby byla chyba jen v zavzdušněném čerpadle a už mu to fachčí, tak mu řekni, že bastlit přívodní trubku od čerpadla se nevyplácí.
:-) Hele, zaráží mě, jak píšeš, že tam něco nabastlil a taky, že šroub na regulátoru vyšrouboval celý, když už auto měl nastartované. Pokud by čerpadlo tlačilo klasicky, tak ho LHM při tom vytažení šroubu totálně zleje. Tak bych tipnul, že jak tam něco bastlil, tak to nějakým bordelem téměř v regulátoru ucpal, a teď mu to nechce natlačit.
No a i kdyby byla chyba jen v zavzdušněném čerpadle a už mu to fachčí, tak mu řekni, že bastlit přívodní trubku od čerpadla se nevyplácí.
On ten známý bydlí dost daleko, takže jsem to auto neviděl, ale o bastlení trubek jsem mu už řekl to samé a o bordelu v regulátoru taky :roll:. Jinak po vyšroubování šoubu ho LHM asi fakt zlila, i když se nepochlubil - říkal jen, že ten šroub tam kvůli velkému tlaku nešel zpátky, dokud nevypnul motor. To vypadá, že čerpadlo dává a opravdu bude ucpaný regulátor, nebo z něho něco při montáži ztratil - sice tvrdí, že ho nerozebíral, ale známe to, že jo ...
On ten známý bydlí dost daleko, takže jsem to auto neviděl, ale o bastlení trubek jsem mu už řekl to samé a o bordelu v regulátoru taky :roll:. Jinak po vyšroubování šoubu ho LHM asi fakt zlila, i když se nepochlubil :-D - říkal jen, že ten šroub tam kvůli velkému tlaku nešel zpátky, dokud nevypnul motor. To vypadá, že čerpadlo dává a opravdu bude ucpaný regulátor, nebo z něho něco při montáži ztratil - sice tvrdí, že ho nerozebíral, ale známe to, že jo ...
No, počkej, jestli ho zlila LHM, tak mu stoprocentně vyletěla ta kulička o které jsem psal. Ta je tam držená právě tím šroubem. Nejspíš si toho ani nevšiml při té zelené sprše.
No, počkej, jestli ho zlila LHM, tak mu stoprocentně vyletěla ta kulička o které jsem psal. Ta je tam držená právě tím šroubem. Nejspíš si toho ani nevšiml při té zelené sprše. :-)
Jojo, taky bych řekl, ale to auto už předtím prý bylo půl hodiny nastartované a nezvedlo se, takže by tam mohl být ještě jiný problém než jen chybějící kulička ... nebo to chtělo jen odvzdušnit a vyšroubováním šroubu si přivodil závadu sám. Možná, že už tu kuličku našel a auto zprovoznil, protože už dlouho nevolal .
Jojo, taky bych řekl, ale to auto už předtím prý bylo půl hodiny nastartované a nezvedlo se, takže by tam mohl být ještě jiný problém než jen chybějící kulička ... nebo to chtělo jen odvzdušnit a vyšroubováním šroubu si přivodil závadu sám. Možná, že už tu kuličku našel a auto zprovoznil, protože už dlouho nevolal :-).
Prosím mám stejný problém vyletěla mi ta kulička a já ji nemohu najít prosím výte jakej je to rozměr té kuiličky?
Prosím mám stejný problém vyletěla mi ta kulička a já ji nemohu najít prosím výte jakej je to rozměr té kuiličky?
ahoj, skusim zmerat, mam jeden regulator odlozeni, tak ju vyberiem a premeram,
takze 7mm, prikladam foto
ahoj, skusim zmerat, mam jeden regulator odlozeni, tak ju vyberiem a premeram,
takze 7mm, prikladam foto
Přílohy: IMG_2591.heic ( 1878205b ) - gulicka