24.05.2009 04:12 -
Re: Předělání stahovaček z nového modelu na starý
Tak už píšu ten návod na předělání stahovačky z nového modelu na starý.Nejdřív se musí demontovat celá stahovačka i s řídící jednotkou na novém modelu,to samé se udělá na starém modelu,s tím,že tam žádná řídící jednotka není.Na starém modelu je jen motorek se dvěma vývody a vezmi z toho i kabel k motorku.Na ovládání se vezme vypínač s pěti vývody.Namontuje se stará stahovačka.Na motorek ze starého modelu se připojí dva žluté dráty ,ty se také připojí na vypínač z každé strany jeden.Z konektoru k řídící jednotce jsou také dva silné žluté dráty označené barvou,červeně označený je stálý proud pro ř.j.-TEN NEZAPOJOVAT!černě označený se ustřihne a zapojí na prostřední konektor vypínače.U konektoru ř.j.naměřit dva zelené dráty,ty pod zapnutým klíčkem připojit na zbývající dva vývody na vypínači.Je lepší mít u toho zkoušečku,ne vždy se můžete trefit.A taky pozor,nedomyslel jsem nějaké úplné zajíždění okna nadoraz dolů.Mně to však takto stačí,nezajede to až dolů do dveří a neschová celé okno,zbývá tak 1 cm.Kdo by měl nějaký jiný zlepšovák,ať to sem napíše.Kdo bude chtít nakreslit zapojení,tak mi může napsat e-mail.Pošlu to.gabus1.@seznam.cz