13.06.2012 09:14 -
Re: Chcípání motoru a nenastartování XM(Y4) V6 24v 147Kw
Talatzek: Je to sice nepravděpodobný, že by to kvůli tomu hůře jelo, ale co třeba snímač otáček na klice (no, i když, pokud nedává úplně správné informace...)? Nevím teda, jaký je k tomu přístup u V6, ale obvykle bývá vidět na převodovce těsně vedle příruby k motoru (jakoby nad spojkou). Nebo někde přehnitý kabel (zvlášť od ŘJ dále - obvykle bývá tažen buď pod chladičem nebo u 2,1TD mám jakoby nad vstřikovacím čerpadlem takovou umělohmotnou lištu a tudy je tento svazek veden. Ty kabely ke svíčkám proměřovali jen natažené nebo s nimi zkoušeli i hýbat? On může být v jedné poloze dobrý, ale jak se jinak ohne, už je to jinak. Je sice fakt, že kvůli jednomu válci nevysadí celý motor, ale když bylo řečeno, že by prý měl jeden válec nějak vysazovat... Za jízdy Ti to chcípá v tahu nebo jen pokud pustíš plyn? Jenže tohle všechno by se nedalo jen tak "restartovat" startovacím sprejem... Ale frantíci umí překvapit a je u nich všechno možný.
kubanecxm: Já mám pocit, že řetěz měla jen 12V verze. Obě 24V, že měly už řemen.