14.06.2012 08:22 -
Re: Chcípání motoru a nenastartování XM(Y4) V6 24v 147Kw
Talatzek: Teď jsem si Tvůj post přejel ještě jednou... Koukals na ukostření, jak vypadá? Zas, je to trochu nepravděpodobné, ale může to dělat více věcí naráz a tohle k tomu přispívá (prostě a sprostě se vysere víc věcí najednou - což se klidně stát může).
EDIT vsuvka: Jak píše kubanecxm o katíku, mě tak z ničeho nic napadlo, opravdu se do něj podívej. Ona nemusí být díra ve výfuku (uštíplý kus katíku může klidně dělat hodně podobný zvuk), ale může být uštíplá část mřížky katalyzátoru a to už by tyhle koniny dělat mohlo. Záleží, jak se tam ten uštíplý kus mrdlá, ale teoreticky může ucpat výfuk až tak, že "udusí" motor (pokud máš těsný výfuk a silnou ruku, udusíš ho klidně i přitlačenou rukou na koncovce výfuku). Zvýšený odpor ve výfuku pak může být příčinou horších parametrů motoru (horší "výplach" válce - energie pístu, která může být "použita" na točivý moment ke kolům se ztrácí v potřebě přetlačit odpor ve výfuku.
Wallcorf: Když se mi před dvěma měsíci vys-al Lucas, doufal jsem, že to Lucas není, tak jsem zkoušel nejdřív řešit věci okolo. Zjistil jsem, že je v háji referenční vstřikovač (asi to na něj jezdilo i před tím, cukání bylo znatelnější, ale jinak nebyl problém). Když jsem vyměnil vstřikovač, auto stále zlobilo (díky v háji čerpadlu), tak jsem ještě nechal všechny vstřiky proměřit a ty byly naprosto v pohodě (nekapaly atd.). Nechal jsem tedy opravit čerpadlo (vyštíplá vačka předvstřiku - oprava vyšla na 5 tisíc CZK i s materiálem a přetěsněním) a cukání částečně ustalo, ale stejně to trochu občas dělá. Vstřiky bych tedy řekl, že ne-e. A že mě osobně to hulí při prudkém přidání plynu, tak to přisuzuji vyřazenému podtlakovému ovládání EGR ventilu.