Mno dobrá, tak za prvé například na moji baterce která je cca rok stará jsou uvedeny obě normy, takže se asi ještě používají obě nebo se minimálně s obouma nechá potkat. Pokud na mě v obchodě bude někdo koukatjako puk že chci znát startovací proud dle DIN (kterou mimojiné uvádí jako požadavek výrobce našich miláčků) tak si od něho rozhodně baterku kupovat nebudu protože o tom ví akorát pěkný kulový a chce prodat to co má na skladě.Mno a pokud si přečteš příspěvěk který jsi napsal a na který reagoval Martin, tak tam opravdu pleteš jabka s hruškama. Já se například o kapacitě nebavil a ty tam motáš blbosti jako 15-20Ah a startování trabanta. Já řešil pouze to že existůjí dvě normy, podle kterých nejsou hodnoty porovnatelné. A navíc pokud se dobře koukám tak s napadáním a výrazy typu ježišmarjá jsi začal ty..... Já jen chtěl lidem kteří si budou v budoucnu kupovat baterku nastínit problematiku s tím spojenou aby je to nevyšlo zbytečně draho kvůli neznalosti jako kdysi mě. Což si myslím že je tak trošku posláním tohoto fóra. A to že se mě Pilda s Martinem zastali že mám pravdu asi nebude moc souviset s tím kolik jsem do fora napsal příspěvků ale asi s tím, že se ztotožňují s mým názorem a dávají mi za pravdu.Tak se prosím zamysli než zase něco plácneš a nebuď tak vztahovačnej. Jinak je mi uplně jedeno jestli startuješ na baterku z auta nebo na tužkovky.Já to psal kvůli ostatním a nehodlám se tady s tebou hádat jestli máš v autě dobrou nebo špatnou baterku. Na toto téma jsem nenapsal jediný slovo, tak se nenavážej.... :-x Koneckonců obrázek si asi každý udělá sám