Tady nejde o navážení, ale když se dnes podíváš po webu a prodejnách, tak všude uvidíš normu EN. Mně osobně šlo o to upozornit na baterku, která při maximálních možných rozměrech ( které XM pro baterii má ) je nejvýkonnější a cenově dost zajímavá. A ty jsi do toho začal plést normy DIN. Pokud je tato baterie podle normy EN nejvýkonnější, tak je také nejvýkonnější podle DIN (byť v DINu bude mít tedy ten proud nižší). Spíše jde o to, že jsi tím srovnáním laikovi naznačil, že není norma jako norma a tím proudem DIN 420A jsi ji postavil na úroveň startovacího proudu, který na webu najdeš u baterii do kapacity 55Ah. Zkrátka je tohle jediná baterka, co jsem prošel weby výrobců (AKUMA, FIAM, VARTA...atd), která jako jediná má 80Ah a proud 700 A .. ostatní měly max 74Ah a proud jen 620-640A. Vše podle normy EN. Zkrátka .... laik by si řekl .." Kendy říká, že ta baterka má podle druhé normy kolem 420A .... no, ale tady na webu vidím, že tenhle proud má kdejaká baterka s kapacitou kolem 55Ah, tak co to ten extranick plácá za kraviny, že je to nejvýkonnější". .... tak už rozumíš, o co mi šlo ? Zkrátka dnes na webu a v prodejnách potkáš prakticky (možná někde existuje vyjímka) jen normu EN, takže jsem to nechtěl zamotávat tak, aby laik pak netušil, která bije.... proto ten povzdech..."ježišmarjáá".
A právě, jak jsi naznačil, tak účelem fora je řící ostatním, jak nakupovat dobře v poměru cena/výkon ... a 2350,- za tuhle baterku je celkem slušná cena .. v tom se, doufám, shodneme. Jinak se také usmívám na tvými posledními větami, řekl bych, že je to oboustranné.
Nehodlám už pokračovat v tomto flameware .... takže moje resume pro ostatní ......
Pokud chcete za rozumné peníze do svého mazla silnou baterku, zkuste BANNER UNI-BULL 80Ah/700A za cenu kolem 2350,- (záleži na prodejci).... dle všeho je v daných možných rozměrech a cenové hladině nejvýkonnějším typem, co jsem na inetu našel.