Dnes jsem si s autem dál hrál a zjistil následující: na pinu č.1 levého (černého) konektoru jednotky hydractivu je po zapnutí klíčku cca 10,3 V; na pinu č.3 není nic, ač by asi mělo a na pinu č.5 11,5 V. Dále na pinu č.11 je napětí stále - cca 11,5 V při zapnutím klíčku a 12,3 V při vypnutém. Pojistky jsou v pořádku. Před jednotkou by mělo být černé napájecí relé, které je větší než další tří zelená relátka - jenže já tam kromě třech malých zelených mám ještě dvě malá černá a jedno malé šedé Něco bude určitě od LPG, nicméně v onom relátku napájícím jednotku by cca 15 vteřin po vypnutí klíčku mělo cvaknout. Mně tam pro jistotu cvakne dvakrát ... co bych taky chtěl, že - dvě černá relátka, dvě cvaknutí Přitom ale právě tahle relátka bych přiřadil k LPG ... no nic. Navíc už se v tom kdosi přede mnou hrabal a na drát z pinu č.11 připojil další černý drát, o kterém se mi nepodařilo zjistit, kam vlastně vede. Připojení +12V na pin. č.9 neudělá vůbec nic, jak už jsem psal minule. A dále: z pinu č.9 téhož konektoru jsem vyvedl drát do kabiny a připojil kontrolní LED diodu - měla by ukazovat spínání a rozepínání H-ventilu. Jenže milá dioda se rozsvítí ihned po otevření dveří a svítí stále, ať jedu jak chci, včetně sport režimu. Zhasne až cca 20-25 vteřin po vypnutí motoru a zavření dveří, jenže pod autem nic necvakne. To by ukazovalo na vadný H-ventil, jenže dokud je nastartovaný motor, předek i zadek auta se docela slušně houpe, avšak ihned po vypnutí motoru celé auto ztvrdne jako šutr (LED stále svítí). Že by tohle měla na svědomí ta prázdná akumulační koule? To by snad alespoň chvilku auto vydrželo houpat, ne? Zítra ještě změřím napětí přímo na H-ventilu, jestli k němu vůbec dojde ... na pinu č.9 je cca 9,5 V, což by asi mohlo odpovídat, pokud je ventil spínán pulsně. Jo a okolí H-ventilu je vlhké od LHM, takže to tam někde prosakuje
Na závěr dotaz: jak je to u hydractivu 1 se spínáním H-ventilu ve sport režimu? Vypne ho sport režim natvrdo, nebo se změní hodnoty čtené z čidel, při kterých ventil vypíná, jako je to u hydractivu 2?