28.10.2006 05:54 -
Re: Danův návod na kontroly hydrauliky ...
Klokane, já tí věřím, že jsi to všechno měníl, ale auto je fakt tvrdé a navíc má pravdu (alespoň částečně) Dan - totiž po otevření dveří sepne a hned zase vypne zadní H-ventil a přední ani to ne, takže jsem změřil napětí - na přední H-ventil nic nejde, na zadní jen cca 0,5 vteřiny a pak už taky nic. Oba H-ventily ale fungují - zkusil jsem na ně na chviličku přivést +12V z baterky a spínají oba, takže jsem je takhle připojil a zkusil se kousek projet - najednou to bylo úplně jiné auto a plulo si po silnici přesně tak, jak si XM plout má ... Ty ventily jsem hned zase odpojil, aby se neodpálily, nicméně z výše uvedeného vyplývá, že závada je buď v jednotce nebo v nějakém čidle. Při přepnutí na sport se rozsvítí kontrolka i nápis na displeji, takže napájení do jednotky jde ... jinak by vlastně nespínal ani ten zadní H-ventil, že jo. Ohledně těch zkoušeček - nemíním pobíhat okolo řídících jednotek s žárovkovou zkoušečkou, ale jen napojit ke každému H-ventilu jednu mini LED, jejíž odběr je ve srovnání s odběrem samotného ventilu zanedbatelný. Jinak do Boleslavi to sice mám kousíček a už jsem tam několikrát byl objednaný, ale pořád se nějak nemůžeme shodnout na čase - když můžu já, tak je p.Ulman v Německu a naopak, když má čas na opravy, tak se tam zase nedostanu já ...
Otázka do pléna : Pokud má Dan pravdu s tím načnutým vinutím cívky na jednom z H-ventilů, jak se to dá změřit? Cívka asi bude mít jiný odpor, ale kolik to má být? Jinak odpálený koncový stupeň v jednotce doufám ukáže diagnostika, nebo ne?