Jelikož nám v Brně celý den svítí sluníčko, tak jsem se pustil do té palubní desky.
A zjistil jsem následující:
Po zapnutí světel se u levého displeje objeví napětí na pinu 5.
Ale pozor nestačí ho jenom odstřihnout. Musí se na něj trvale přivést zem. Například hned z pinu 6. Pokud se jenom odstřihne, zůstane trvale ztlumen. Po uzemnění naopak zůstane trvale svítit na plno.
Protože ty piny nejsou nijak značeny, tak pin 5 je pátý pin z leva v horní řadě toho zdvojeného konektoru, pokud se na displej díváme zezadu a konektor máme nahoře.
Platí to pro model Y4, ale předpokládám, že na starém typu displeje to bude stejné nebo alespoň podobné (tedy princip stejný, ale pin možná jiný).
Ještě zkusím proměřit ten pravý displej, jestli u něj nebude náhodou princip ztlumování stejný. Pak dám vědět.
Zároveň jsem vyzkoušel ten můj původní displej, který opravil Martin. Displej funguje, všechny pixely krásně svítí, stavové hlášky se zobrazují....jenom mrcha neukazuje údaje z rádia a CD měniče. Což nechápu, protože je to podle číselného označení stejný typ, jako ten, co tam je teď a že by se mu ztratilo programování, to se mi moc nezdá. Leda, že by si řídící jednotka auta pamatovala výrobní pořadové číslo displeje a na jiný kašlala. Ale proč potom ten displej zobrazuje všechno ostatní ?!