No, především...já to jenom proměřil...na ten nápad s přiváděním 12V na určitý pin mě nasměroval Martin.
A co se týká toho jednoho místa, kde by se to ztlumování zablokovalo centrálně, tak myslím, že by to bylo složitější, než upravit přívod k jednotlivým displejům.
1) Není vůbec jasné kde to hledat.
2) I kdyby se to našlo, bude to někde v hlubinách palubní desky, takže nebude stačit odšroubovat pár šroubů a sundat čelní panel s displeji.
3) Po zapnutí světel dojde k několika různým operacím. Ztlumí se palubní displeje a LCD rádia, rozsvítí se přístrojová deska a kontrolky ve spínačích, přičemž část těchto rozsvícených věcí se ještě pustí přes reostat, kterým je možné individuálně nastavovat úroveň osvětlení - ale jenom část.
Navíc, jak jsem psal v předchozích příspěvcích, nestačí jenom přerušit vedení...je potřeba uzemnit. Ale jen v displejích, ne v přístrojové desce...a tak podobně.
Tudíž to tipuji na nějakou chytrou krabičku plnou relátek nebo klopných obvodů (nebo obojího), která po zapnutí světel pustí na různá místa různým způsobem napájení.
A než to hledat a (pokud by to i někdo našel) řešit, které dráty vedou k těm displejům...to jsem radši u každého toho displeje spojil dva dráty na konektoru a jeden přerušil a bylo vyřešeno.