Martine, můj plat neřeš, to myslím nikoho nezajímá. Jinak oprava jakkoliv poškozeného displeje u Šámala v Praze stojí 1500 Kč. Jen jsem napsal, že si myslím, že takto opravený displej vydrží víc, než ty vodivé pásky.Jestli to je pravda, ukaáže čas. A to, že jsem uchycení displeje uvnitř palubovky posunul, to není nijak poznat a vidět.
Co se týká toho zobrazování informací z rádia, tak tam je to podivné. S Dinem jsme to řešili, volal jsem kvůli tomu do citroenu a i Šámalovi a bylo mi řečeno, že displej musí tuto funkci podporovat, nijak se to prý nakódovat nedá. Nakódování
displeje se používá jen při montáži nového, což mi potvrdili i v citroenu a co byl i Alešův případ.
Je to zvláštní, ale třeba v mém případě to bylo tak, že původní vadný displej rádio zobrazoval, pak jsem koupil od Štiky funkční a ten rádio nezobrazoval. No a pak mi přišel ten opravený, jenže to byla výměna kus za kus, nebyl to ten samý, ten jsem si označil, abych ho poznal. No a ten zase rádio zobrazuje. Bez nějakého kódování k jednotce. Proto jsem ho tam taky namontoval i za cenu úpravy uchycení uvnitř palubovky.
Podle schématu jde přímo z rádia jeden vodič přímo do displeje, takže tam ani není co kde kódovat. U AlešeXM je divné, že má údajně stejný typ a přesto jeden rádio zobrazuje a druhý ne. Takže fakt nevím. Nejspíš ještě obvolám pár autorizovaných servisů a pak zprůměruji jejeich odpovědi.