Já se s tímhle problémem trápil u 2.0i před deseti lety asi měsíc. Už jsem myslel, že ty dráty vzteky rozkoušu...pak jsem pečlivě zkontroloval minusový pól (tedy kostru)v konektorech na tom plastovém držáku žárovek a zjistil jsem, že je vypálený, Takže jsem konektor přehodil do toho druhého (to není omyl, opravdu jsou tam dva), oškrábal jsem jednotlivé piny, nakonzervoval WD-40 (Martin ho sice nedoporučuje, ale mě se osvědčil...jsou na to samozřejmě speciální spreje, ale já tehdy v neděli odpoledne nic jiného neměl) jednu žárovku vyměnil za stejnou (ale originální ze servisní krabičky) a od té doby je pokoj. Jednou za rok to vždycky vyčistím a chybové hlášení o nefunkčnosti brzdových světel se mi už nikdy neukázalo. Pak je samozřejmě také možnost, že ta světla opravdu nefungují tak, jak mají...no a to bych se zaměřil na spínač v brzdovém pedálu, napájení těch světel jde totiž přes něj (není to jen spínač relátka - vede to tam na tvrdo) a po nějaké době se u každé XM vypálí a začne zlobit.