zdravím mam takovy tech.dotaz auto supr koupe ale po par dnech to začalo.vezu rodinu a po vysednutí auto zustalo tvrde a ne a ne pri jízde zmeknout.asi za 2h ježdení začalo meknout.tak supr ale zavada se stale opakuje.musím jezdit sam.prosím o radu a díky. toto forum velice dobra věc
zdravím mam takovy tech.dotaz auto supr koupe ale po par dnech to začalo.vezu rodinu a po vysednutí auto zustalo tvrde a ne a ne pri jízde zmeknout.asi za 2h ježdení začalo meknout.tak supr ale zavada se stale opakuje.musím jezdit sam.prosím o radu a díky. toto forum velice dobra věc
21.01.2013 08:56 -
Re: po vysednutí z vozu nezměkne
Predevsim je treba vedet zda funguje spravne elektronika. Pokud zapnes zapalovani musi se ti na chvili rozsvitit kontrolka sportovniho rezimu. pokud se nerozsviti jedes v nouzaku a auto se chova jako ve sportovnim rezimu. V tom pripade pripojit na diag. a zjistit problem a tak dal.......
Predevsim je treba vedet zda funguje spravne elektronika. Pokud zapnes zapalovani musi se ti na chvili rozsvitit kontrolka sportovniho rezimu. pokud se nerozsviti jedes v nouzaku a auto se chova jako ve sportovnim rezimu. V tom pripade pripojit na diag. a zjistit problem a tak dal.......
23.01.2013 11:32 -
čest.dekuji za radu ta kontrolka se nerozsvítí jen když to u řadičky přepnu.a prosimtě kde je nejaka zasuvka na ttu diagnostiku?a nevíš jak se jmenuje ta diagnostika?ješte 1 díky za radu
čest.dekuji za radu ta kontrolka se nerozsvítí jen když to u řadičky přepnu.a prosimtě kde je nejaka zasuvka na ttu diagnostiku?a nevíš jak se jmenuje ta diagnostika?ješte 1 díky za radu:-d:-d
23.01.2013 12:11 -
Konektor je napravo od pojistkovky pod volantem (30pin konektor). Má svá dvířka. Originální diag se jmenuje Lexia. Pokud ale nemáš s diag zkušenosti, doporučuji to odvézt někam, kde vědí... PC diag se dá v autě dost věcí podělat, pokud nevíš co... Nebo si najít na netu návod a vyblikat chyby...
Konektor je napravo od pojistkovky pod volantem (30pin konektor). Má svá dvířka. Originální diag se jmenuje Lexia. Pokud ale nemáš s diag zkušenosti, doporučuji to odvézt někam, kde vědí... PC diag se dá v autě dost věcí podělat, pokud nevíš co... Nebo si najít na netu návod a vyblikat chyby...
23.01.2013 18:19 -
panove dekuji za rady je to boj a nemužete poradit jak se to vybklikava?ja s elektronikou nemam moc dobre zkušenosti.nebo kdo ze severu ma tu diagnostiku?dekuji a nevadí že jsme vymenily čerpadlo elektronickeho epica za manual?nehada se elektro ?nebo je hidraulika samostatna?díky
panove dekuji za rady je to boj a nemužete poradit jak se to vybklikava?ja s elektronikou nemam moc dobre zkušenosti.nebo kdo ze severu ma tu diagnostiku?dekuji:-d a nevadí že jsme vymenily čerpadlo elektronickeho epica za manual?nehada se elektro ?nebo je hidraulika samostatna?díky
24.01.2013 07:12 -
Hydraulika je na motoru elektricky nezávislá. Hydractive (pokud ho máš) má vlastní ŘJ a vyhodnocuje v podstatě jen čidla daná pro hydractive (snímač natočení volantu atd. a asi rychlosti), ale na ECU je hydractive nezávislý. Výměna čerpadla na to nemá vliv.
Co se týče Lexie, zkus ccca, dá se tam najít dost lidí, co diag mají.
Hydraulika je na motoru elektricky nezávislá. Hydractive (pokud ho máš) má vlastní ŘJ a vyhodnocuje v podstatě jen čidla daná pro hydractive (snímač natočení volantu atd. a asi rychlosti), ale na ECU je hydractive nezávislý. Výměna čerpadla na to nemá vliv.
Co se týče Lexie, zkus ccca, dá se tam najít dost lidí, co diag mají. :-)
26.01.2013 18:19 -
jo tak to děkuji.snažím se dopatrat nekoho kdo ma diag,ale nejak se mi nedaří.našel jsem jen v praze a plzni,což je celkem štreka,celkem me to začína rozčilovat ale snažim se to dat do kupy je to skvele auto,a ješte jeden dotaz kde jsou prosim vas ty sitka v nadobce na lhm?strašne pomalu se po ranu zveda i když je teplo.trochu mi začalo prolínat čerpadlo u řemenice tak to asi taky nebude to nejlepší,ale zkusím sehnat jine,nebo jestli to nekdo repasuje??po ranu natočím tak 5vteřin běží pak okamžite zadek spadne ale šupem,pak treba 3minuty než se srovna.tak to zatim asi vše,zatim vam xmaci dekuji za rady s pozdravem čunas
jo tak to děkuji.snažím se dopatrat nekoho kdo ma diag,ale nejak se mi nedaří.našel jsem jen v praze a plzni,což je celkem štreka,celkem me to začína rozčilovat ale snažim se to dat do kupy je to skvele auto,a ješte jeden dotaz kde jsou prosim vas ty sitka v nadobce na lhm?strašne pomalu se po ranu zveda i když je teplo.trochu mi začalo prolínat čerpadlo u řemenice tak to asi taky nebude to nejlepší,ale zkusím sehnat jine,nebo jestli to nekdo repasuje??po ranu natočím tak 5vteřin běží pak okamžite zadek spadne ale šupem,pak treba 3minuty než se srovna.tak to zatim asi vše,zatim vam xmaci dekuji za rady s pozdravem čunas:-)):-))))
27.01.2013 13:57 -
Sítka jsou v nádržce LHM, tedy na nádržce sundáš tu kovovou pružinu a z nádržky vyndáš ten držák hadic. Je lépe si odšroubovat celou nádržku, lépe se to pak vyndavá. Sítka jsou tam dvě, jedno, to velké je tam jen nacvaklé, tedy sundat dole pružinku a sejmout, druhé je uvnitř takové násosky a je na bajonet, tzn. pootočit a vyndat. Čistit je v naftě nebo čisté LHM, určitě ne benzinem nebo ředidlem. Že se to pomalu zvedá může být starou LHM a pokud Ti po startu padne zadek a pak se zvedá, máš v háji minimálně centrální kouli vepředu, asi i horší zadní koule. Doporučil bych Ti dojet na kontrolu a dofuk koulí. Lexii mají i v autorizovaném servise a zkus mrknout i na peugeot fora, trochu víc to tam žije a dost lidí tam tu Lexii potažmo PeugeotPlanet (celé se to nazývá diagbox) má a i s PP se dá k Citroenu připojit. S diagboxem určitě, to je jeden program pro obě automobilky (něco jako VAG-Com pro VW group).
Co se týče dofuku, věděl bych o jednom chlápkovi z Jindřichova Hradce (má záznam i v CCCA, pan Jiří Hejda z Radouňky), co to dělá velmi dobře a levně. Staral se mi o koule(na autě ) na Xa, stará se i na XM, kámošovi na Xa (bývala moje ) a jezdil k němu už táta, když míval XMka.
Sítka jsou v nádržce LHM, tedy na nádržce sundáš tu kovovou pružinu a z nádržky vyndáš ten držák hadic. Je lépe si odšroubovat celou nádržku, lépe se to pak vyndavá. Sítka jsou tam dvě, jedno, to velké je tam jen nacvaklé, tedy sundat dole pružinku a sejmout, druhé je uvnitř takové násosky a je na bajonet, tzn. pootočit a vyndat. Čistit je v naftě nebo čisté LHM, určitě ne benzinem nebo ředidlem. Že se to pomalu zvedá může být starou LHM a pokud Ti po startu padne zadek a pak se zvedá, máš v háji minimálně centrální kouli vepředu, asi i horší zadní koule. Doporučil bych Ti dojet na kontrolu a dofuk koulí. Lexii mají i v autorizovaném servise a zkus mrknout i na peugeot fora, trochu víc to tam žije a dost lidí tam tu Lexii potažmo PeugeotPlanet (celé se to nazývá diagbox) má a i s PP se dá k Citroenu připojit. S diagboxem určitě, to je jeden program pro obě automobilky (něco jako VAG-Com pro VW group).
Co se týče dofuku, věděl bych o jednom chlápkovi z Jindřichova Hradce (má záznam i v CCCA, pan Jiří Hejda z Radouňky), co to dělá velmi dobře a levně. Staral se mi o koule(na autě :) ) na Xa, stará se i na XM, kámošovi na Xa (bývala moje :) ) a jezdil k němu už táta, když míval XMka. :)
27.01.2013 18:37 -
jo tak na ty se mrku pruser je v tom ze ty koule se davaly nove je to tak 2 roky a z toho to 7 mesícu stalo na poruchu toho čerpadla,ale byly kupovany v auto kelly tak možna že tam je ta chyba.a koukal jsem že maš take td když dosahnu 3000 otaček tak mi vypadne otačkomer a zhasne levy displej. vypnu klíček natočím a zas to same,,,a nemate tu nekdo na prodej korektor a čerpado hydr???.díky a hezkej den
jo tak na ty se mrku pruser je v tom ze ty koule se davaly nove je to tak 2 roky a z toho to 7 mesícu stalo na poruchu toho čerpadla,ale byly kupovany v auto kelly tak možna že tam je ta chyba:-((((:nevim.a koukal jsem že maš take td když dosahnu 3000 otaček tak mi vypadne otačkomer a zhasne levy displej. vypnu klíček natočím a zas to same:-d:-d:-d,,,a nemate tu nekdo na prodej korektor a čerpado hydr???.díky a hezkej den
27.01.2013 19:34 -
V Kelly mají jen Monroe, ty stojí za vyližprdel. A po dvou letech už mají koule ale beztak nárok minimálně na kontrolu...
Jinak co se týče otáčkoměru, tak buď zlobí kostry vozidla (všechny rozebrat a očistit), je někde zkrat (nebo v budíkách studený spoj) nebo hapruje snímač otáček na klice. Asi bych začal těmi kostrami, dost často zlobí otáčkoměr, pokud jsou horší.
V Kelly mají jen Monroe, ty stojí za vyližprdel. A po dvou letech už mají koule ale beztak nárok minimálně na kontrolu...
Jinak co se týče otáčkoměru, tak buď zlobí kostry vozidla (všechny rozebrat a očistit), je někde zkrat (nebo v budíkách studený spoj) nebo hapruje snímač otáček na klice. Asi bych začal těmi kostrami, dost často zlobí otáčkoměr, pokud jsou horší.
27.01.2013 22:04 -
jo dobre jak píšeš takprovedu ale jsou nekde nejake konkretní na ktere se mam zameřit?toto auto jeste moc neznam tak je lepší si nechat poradit než neco po...t.ale ten otačkomer začal zlobit až po vyměně toho čerpadla jinak to nedelalo.nevym tedy jake čerpadlo maš ty ja ted bosch a na strane jak jsou trubky na vstřiky tak pod tou velkou membranou jsou 2 vetší šrouby a na jednom znich ja nasazenatakova gumova zaslepka s odtokem a jak necham xm dele klapat třeba po ranu na zahřatí tak mi z toho začne dosti odkapavat nafta ale zpatečka to není,jen jestli nevyš proč se tak deje,ale moc ti dekuji za tve rady,ješte jednou dííííky.čus čunas
jo dobre jak píšeš takprovedu ale jsou nekde nejake konkretní na ktere se mam zameřit?toto auto jeste moc neznam tak je lepší si nechat poradit než neco po...t:-d.ale ten otačkomer začal zlobit až po vyměně toho čerpadla jinak to nedelalo.nevym tedy jake čerpadlo maš ty ja ted bosch a na strane jak jsou trubky na vstřiky tak pod tou velkou membranou jsou 2 vetší šrouby a na jednom znich ja nasazenatakova gumova zaslepka s odtokem a jak necham xm dele klapat třeba po ranu na zahřatí tak mi z toho začne dosti odkapavat nafta ale zpatečka to není,jen jestli nevyš proč se tak deje,ale moc ti dekuji za tve rady,ješte jednou dííííky.čus čunas:palec:palec:palec:palec
28.01.2013 08:04 -
Já mám Lucase. Pokud jsi ale měnil Bosch za Lucas, tak je to jasný, to dělá tahle výměna. Bohužel nevím, co s tím, tohle jsem nějak nikdy neřešil, neměl jsem potřebu. Raději jsem Lucase nechal opravit. Kdybych dal Bosche, tak si na autě nezprovozním tempomat, PP... (on teda první na to přišel sveskaxm, spolu jsme to řešili na citroeny.cz)
Jestli Ti odněkud kape nafta, je to špatně a je potřeba s tím něco udělat.
Jinak, co se týče koulí, doporučuji zajet k někomu, kdo kontroluje a plní koule, obvykle má i náhradní. Pokud ale ještě není protržená nebo spuchřelá membrána, dá se koule zachránit a pak může ještě sloužit, ale jde o to, že ty sračky mají membrány z horšího materiálu a dříve membrána skoná. Pak mi taky pán z JH ukazoval (a myslím, že to byl zrovna Monroe nebo RCA, to si nepamatuji) kouli, která byla blbě ovařená okolo závitu a tak se suverénně roztrhla. Byla to, myslím, centrálka a přece jen v soustavě je tlak cca 180 atm. (při plném natlakování, tedy auto v nejvyšší poloze)
Samozřejmě nejlepší jsou originální koule, žel jedna v Citroënu stojí cca 2500 Kč, což u auta bez hydractive dělá 15000 Kč bez práce, pokud to je hydractive nebo dokonce auto s Diravi, tak to dělá docela "pěkné" peníze. Pak ještě Xantiáci mají dobré zkušenosti s koulema I.F.H.S., ale s těmi nemám zkušenost zas já. Šroubení mají stejné jako na XM, jen mají jinou charakteristiku pružení. Prý s IFHS je auto houpavější. Jestli to tak ale je, to nevím.
Já mám Lucase. Pokud jsi ale měnil Bosch za Lucas, tak je to jasný, to dělá tahle výměna. Bohužel nevím, co s tím, tohle jsem nějak nikdy neřešil, neměl jsem potřebu. Raději jsem Lucase nechal opravit. Kdybych dal Bosche, tak si na autě nezprovozním tempomat, PP... (on teda první na to přišel sveskaxm, spolu jsme to řešili na citroeny.cz) :-)
Jestli Ti odněkud kape nafta, je to špatně a je potřeba s tím něco udělat.
Jinak, co se týče koulí, doporučuji zajet k někomu, kdo kontroluje a plní koule, obvykle má i náhradní. Pokud ale ještě není protržená nebo spuchřelá membrána, dá se koule zachránit a pak může ještě sloužit, ale jde o to, že ty sračky mají membrány z horšího materiálu a dříve membrána skoná. Pak mi taky pán z JH ukazoval (a myslím, že to byl zrovna Monroe nebo RCA, to si nepamatuji) kouli, která byla blbě ovařená okolo závitu a tak se suverénně roztrhla. Byla to, myslím, centrálka a přece jen v soustavě je tlak cca 180 atm. :-) (při plném natlakování, tedy auto v nejvyšší poloze)
Samozřejmě nejlepší jsou originální koule, žel jedna v Citroënu stojí cca 2500 Kč, což u auta bez hydractive dělá 15000 Kč bez práce, pokud to je hydractive nebo dokonce auto s Diravi, tak to dělá docela "pěkné" peníze. Pak ještě Xantiáci mají dobré zkušenosti s koulema I.F.H.S., ale s těmi nemám zkušenost zas já. Šroubení mají stejné jako na XM, jen mají jinou charakteristiku pružení. Prý s IFHS je auto houpavější. Jestli to tak ale je, to nevím.
29.01.2013 02:37 -
jo a prosim te kolik te stala ta oprava?to čerpadlo ješte mam a take jsem nad tím uvažoval ale po přečtení že je to 50/50me to pustilo ale to byly članky z 2006 tak nevím jak ted.na ty kule se chystam tak asi příští měsíc akorad nevym kam ale asi bo brna k p§movi čtu na nej jen same dobre recenze,a prý je i cenove dostupny.až na tu cestu 380km tam to bude asi ok,a nechal bych to asi schlednout rovnou cele at se hydro poměje.co vím ja tak zadní korektor je k.o.byvaly majitel delal zadní rozvod novy a při čištení kor.přišly na to že jak to dlouho stalo tak se tam pry udelal nejaky grot a zadrhava a pry proto nejde to štelovaní výšky podvozku tak snad mají pravdu..sehnal jsem xm na díly tak skusím kor.vzít znej a uvydíme je stejny z y3?? a co to hydr.čerpadlo bude taky stejne nebo jine nevym jestly mam 2vyvody nebo jen1.jo a poslední otazečka palubní pc se davali take jen do nekterych modelů?mačkam,mačkam a nic a nic(ten čudlík na pačce sterače).majku moc díky za rady
jo a prosim te kolik te stala ta oprava?to čerpadlo ješte mam a take jsem nad tím uvažoval ale po přečtení že je to 50/50me to pustilo ale to byly članky z 2006 tak nevím jak ted.na ty kule se chystam tak asi příští měsíc akorad nevym kam ale asi bo brna k p§movi čtu na nej jen same dobre recenze,a prý je i cenove dostupny.až na tu cestu 380km tam to bude asi ok,a nechal bych to asi schlednout rovnou cele at se hydro poměje:-d:-d.co vím ja tak zadní korektor je k.o.byvaly majitel delal zadní rozvod novy a při čištení kor.přišly na to že jak to dlouho stalo tak se tam pry udelal nejaky grot a zadrhava a pry proto nejde to štelovaní výšky podvozku tak snad mají pravdu:-((((:-((((..sehnal jsem xm na díly tak skusím kor.vzít znej a uvydíme je stejny z y3?? a co to hydr.čerpadlo bude taky stejne nebo jine nevym jestly mam 2vyvody nebo jen1.jo a poslední otazečka palubní pc se davali take jen do nekterych modelů?mačkam,mačkam a nic a nic(ten čudlík na pačce sterače):-)):-)).majku moc díky za rady
29.01.2013 08:12 -
Zrar ve spolek,čau majkuOna chce Máňa chce také znát polohu plynového pedálu a po výměně za Bosch má jaksi po ptákách.Snímá stále buď polohu nula ,nebo neznámou a proto možná nechce spolupracovat.
Epica se neboj a hlavně nevěř všemu co se dočteš v diskuzích.Většinou to píšou lidi,kteří něco někde slyšeli od lidí,co to někde slyšeli.Konstrukčně je to oproti mech.čerpadlu doslova směšné a domácí repase vyjde na pár korun.Dělal jsem si už dva.
Zrar ve spolek,čau majku:-)Ona chce Máňa chce také znát polohu plynového pedálu a po výměně za Bosch má jaksi po ptákách.Snímá stále buď polohu nula ,nebo neznámou a proto možná nechce spolupracovat.
Epica se neboj a hlavně nevěř všemu co se dočteš v diskuzích.Většinou to píšou lidi,kteří něco někde slyšeli od lidí,co to někde slyšeli.Konstrukčně je to oproti mech.čerpadlu doslova směšné a domácí repase vyjde na pár korun.Dělal jsem si už dva.
29.01.2013 09:24 -
Hello Davide, jsi se taky ukázal na xm-clubu? Já vím, je to tu trochu mrtvý...
Ono záleží, co čerpadlu je. Mě se vylomil čep z vačky předvstřiku a včetně přetěsnění, materiálu a práce mě to vyšlo na 5 klacků, což je hodně solidní cena vůči tomu, co si říkají v "autorizovaných" diesel servisech byť jen za kontrolu. Měl jsem to u jednoho chlápka z JČ kraje, co dělá jen Lucasy. Ale třeba elektronika čerpadla nebo kdyby byly vydřené válce pístků čerpadla, tak ty díly vyjdou na dardu.
Co se týče PP, tak pokud ho tam máš (je to displej velikostně asi jako levý informační, pokud máš jen hodiny s teplotou, tak ty jsou nižší, než levý displej - přesně na jeden řádek, PP má dva - AM/PM je pod hodinami, ne vedle) a nereaguje na tlačítko, tak buď je v háji tlačítko nebo přívod napětí ktlačítku nebo od tlačítka k PP. Ale na Boschi Ti stejně PP nebude ukazovat spotřebu a tak, na to je třeba Lucas. U 2,1TD s Boschem se nedával PP ani z výroby, to jak říkám, bylo až když přišel Lucas.
Nějak jsem nestudoval korektory(ani v service.citroen), ale myslím, že se asi bude spíš lišit, jestli má auto hydractive či ne než Y3 vs. Y4.
Ale čerpadlo určitě z Y3 na Y4 použít jen tak nepůjde. Pokud bys ho tam chtěl dát, musel bys tam dát i rozvodnou kostku (u Y4 dvouvývodového čerpadla tu kostku nahradil právě druhý vývod. U Y3 je jednovývodové čerpadlo a rozvodná kostka. Takže pokud máš Y4 1997, tak bys měl mít dvouvývodové čerpadlo. Tedy pokud už to někdo nedělal před Tebou, tak to prohodit jen tak nepůjde.
Jinak, PaMa nemůžu hodnotit, ještě jsem u něj nebyl, ale hlavně mezi Xantiáky je velice známý. A na Xantiaclubu je pečený-vařený. Jezdí k němu vlastně celé core Xaclubu.
Hello Davide, jsi se taky ukázal na xm-clubu? :-) Já vím, je to tu trochu mrtvý... :-)
Ono záleží, co čerpadlu je. Mě se vylomil čep z vačky předvstřiku a včetně přetěsnění, materiálu a práce mě to vyšlo na 5 klacků, což je hodně solidní cena vůči tomu, co si říkají v "autorizovaných" diesel servisech byť jen za kontrolu. Měl jsem to u jednoho chlápka z JČ kraje, co dělá jen Lucasy. Ale třeba elektronika čerpadla nebo kdyby byly vydřené válce pístků čerpadla, tak ty díly vyjdou na dardu.
Co se týče PP, tak pokud ho tam máš (je to displej velikostně asi jako levý informační, pokud máš jen hodiny s teplotou, tak ty jsou nižší, než levý displej - přesně na jeden řádek, PP má dva - AM/PM je pod hodinami, ne vedle) a nereaguje na tlačítko, tak buď je v háji tlačítko nebo přívod napětí ktlačítku nebo od tlačítka k PP. Ale na Boschi Ti stejně PP nebude ukazovat spotřebu a tak, na to je třeba Lucas. U 2,1TD s Boschem se nedával PP ani z výroby, to jak říkám, bylo až když přišel Lucas.
Nějak jsem nestudoval korektory(ani v service.citroen), ale myslím, že se asi bude spíš lišit, jestli má auto hydractive či ne než Y3 vs. Y4.
Ale čerpadlo určitě z Y3 na Y4 použít jen tak nepůjde. Pokud bys ho tam chtěl dát, musel bys tam dát i rozvodnou kostku (u Y4 dvouvývodového čerpadla tu kostku nahradil právě druhý vývod. U Y3 je jednovývodové čerpadlo a rozvodná kostka. Takže pokud máš Y4 1997, tak bys měl mít dvouvývodové čerpadlo. Tedy pokud už to někdo nedělal před Tebou, tak to prohodit jen tak nepůjde.
Jinak, PaMa nemůžu hodnotit, ještě jsem u něj nebyl, ale hlavně mezi Xantiáky je velice známý. A na Xantiaclubu je pečený-vařený. :-) Jezdí k němu vlastně celé core Xaclubu. :-)
31.01.2013 15:47 -
Jak jsem psal už na citroenenech,ty jsi měl pech...I když to po rozebrání zase potěší,když je závada hned odhalenaA souhlas,připravit se o PP a tempomat bych také neunesl
Jak jsem psal už na citroenenech,ty jsi měl pech...I když to po rozebrání zase potěší,když je závada hned odhalena;-)A souhlas,připravit se o PP a tempomat bych také neunesl:-))))
31.01.2013 21:30 -
čest praci a rukam klid?chci se jen zeptat jestli není nahodou stejne čerpadlo ten epic z peug 4062.1td koukal jsem na foto a tam to vypada celkem stejne.a nebo nevyte nekdo o čerpadlo za rozumnou cenu?:????.s tím boschem to není ono,a mam rad vse jak ma byt,dekuji panove a mejte se.jo a svesko když ti pošlu tu hromadku hliníku daš to do kupy???
čest praci a rukam klid?chci se jen zeptat jestli není nahodou stejne čerpadlo ten epic z peug 4062.1td koukal jsem na foto a tam to vypada celkem stejne.a nebo nevyte nekdo o čerpadlo za rozumnou cenu?:????:-d:palec:palec.s tím boschem to není ono,a mam rad vse jak ma byt,dekuji panove a mejte se.jo a svesko když ti pošlu tu hromadku hliníku daš to do kupy???:palec:-d:-d:-d
31.01.2013 21:50 -
Čerpadlo Lucas Epic na 2.1TD je stejné v Citroënu Xantia, Evasion, (u obou citroušů se dávaly jen Lucasy) Peugeotu 406 (jen Lucas), 605 (stejně jako do XM se Lucas začal dávat až po faceliftu, před tím mechanický Bosch), 806 a ještě s Fiat Ulysse (1.generace, tedy dvojče Evasion 806) a Lancia Zeta (taky jedno ze čtyřčat - u čtyřčat byly jen Lucasy, pokud to není předělávka).
A teď si nejsem jist, v dodávkách se moc neorientuji, ale mám za to, že se Lucas dával i do 2,1TD v trojčatech Jumper/Boxer/Ducato a Jumpy/Expert/Scudo.
Ale sehnat zdravého staršího Lucase, to je s trochou nadsázky jako hledat jehlu v ruském obilném lánu.
Lucasácké sháněj i vstřiky. Ono se sice může zdát, že to je jedno, ale není. Boschácké nefungují úplně dobře s Lucasem a Lucasácké s Boschem...
Čerpadlo Lucas Epic na 2.1TD je stejné v Citroënu Xantia, Evasion, (u obou citroušů se dávaly jen Lucasy) Peugeotu 406 (jen Lucas), 605 (stejně jako do XM se Lucas začal dávat až po faceliftu, před tím mechanický Bosch), 806 a ještě s Fiat Ulysse (1.generace, tedy dvojče Evasion 806) a Lancia Zeta (taky jedno ze čtyřčat - u čtyřčat byly jen Lucasy, pokud to není předělávka).
A teď si nejsem jist, v dodávkách se moc neorientuji, ale mám za to, že se Lucas dával i do 2,1TD v trojčatech Jumper/Boxer/Ducato a Jumpy/Expert/Scudo.
Ale sehnat zdravého staršího Lucase, to je s trochou nadsázky jako hledat jehlu v ruském obilném lánu. :-)
Lucasácké sháněj i vstřiky. Ono se sice může zdát, že to je jedno, ale není. Boschácké nefungují úplně dobře s Lucasem a Lucasácké s Boschem...
31.01.2013 23:01 -
ty mam z toho meho epica jsou po repasu mely jsme na ne podezrení tak byly ta pha na repas.vratily se v celku a zrepasovane ,ale pan lucas už to štestí nemel otevřely ho a nechaly ho vyhasnout v krabyci v ktere se valí dodnes na kusy rozmontovan.aspon kdyby ho složily zpět,jel jsem jeste s epicem poslední jízdu a najednou ztrata vykonu obrovska mlha za mnou a hotovo asi mrtvička,a po dojetí domu už ani neškyt,
ty mam z toho meho epica jsou po repasu mely jsme na ne podezrení tak byly ta pha na repas.vratily se v celku a zrepasovane ,ale pan lucas už to štestí nemel otevřely ho a nechaly ho vyhasnout v krabyci v ktere se valí dodnes na kusy rozmontovan:-((((:-((((:-((((.aspon kdyby ho složily zpět,jel jsem jeste s epicem poslední jízdu a najednou ztrata vykonu obrovska mlha za mnou a hotovo asi mrtvička:-)))):-)))),a po dojetí domu už ani neškyt,
01.02.2013 21:36 -
čuňas: Pošli a dám.Mám ale jen jednu origo sadu těsnění a ještě jednoho mazlíka mám doma.Sadu mi přenechal pán s těžkým srdcem,že prý dneska už jenom objednat z UK a nejdřív za týden tu bude,tedy tutově Delphi,jinak je to k objednání v Polsku.Komu jsi to pro boha dal do ruky,že ti vrátil rozborku?
A pokud ti k tomu celému něco řekli,potěš prosím moje oko.
Co píše Majk o tom osazení Epicem,tak opravdu těch aut byly mraky.Jumpy byl myslím 1.9TD a pak rovnou HDI.U těch větších dodávek nemám vůbec tušení,jinak to přesně sedí.Ještě vím že to nacpali do Fordů a Mercedesů.Dle mého soudu je tenhle motor kultivovaný držák a tahoun.Po čipu,který je s Epicem možný bezpečně na 95 Kw mi to auto dělá jenom radost.Někdy prý praskne hlava,nalítal jsem na tom dost,abych se přiklonil k názoru,že ne někdy,ale někomu.
čuňas: Pošli a dám.Mám ale jen jednu origo sadu těsnění a ještě jednoho mazlíka mám doma.Sadu mi přenechal pán s těžkým srdcem,že prý dneska už jenom objednat z UK a nejdřív za týden tu bude,tedy tutově Delphi,jinak je to k objednání v Polsku.Komu jsi to pro boha dal do ruky,že ti vrátil rozborku?
A pokud ti k tomu celému něco řekli,potěš prosím moje oko.
Co píše Majk o tom osazení Epicem,tak opravdu těch aut byly mraky.Jumpy byl myslím 1.9TD a pak rovnou HDI.U těch větších dodávek nemám vůbec tušení,jinak to přesně sedí.Ještě vím že to nacpali do Fordů a Mercedesů.Dle mého soudu je tenhle motor kultivovaný držák a tahoun.Po čipu,který je s Epicem možný bezpečně na 95 Kw mi to auto dělá jenom radost.Někdy prý praskne hlava,nalítal jsem na tom dost,abych se přiklonil k názoru,že ne někdy,ale někomu.